A B- és D-csoport 4. fordulójára került sor a világbajnokság pénteki játéknapján.

Női junior világbajnokság, 4. forduló:

B-csoport:

Koreai köztársaság-Chile 34-21 (16-10)

A mérkőzés első negyedórája egyenrangú felek harcának tűnt, azonban a koreai kapus remek teljesítménye Chile legalább 5 gólos hátrányához vezetett. Miután az ázsiaiaknak mindkét félidőben lesérült egy-egy hálóőrük, nagyobb hangsúlyt fektettek a támadásokra, ezzel még kevesebb esélyt hagyva a dél-amerikaiaknak.

Szlovénia-Oroszország 24-27 (10-11)

Igen lendületes kézilabdát láthattunk a szlovén-orosz összecsapás során. Lendületesen támadtak a csapatok, ám egyik válogatottnak sem sikerült nagyobb előnyt kialakítania, végül a szünetre egy gólos előnnyel vonulhattak az oroszok. A 2. félidőben az orosz együttes támadásai felgyorsúltak, ezáltal növelte előnyét, és megnyerte a mérkőzést.

Izland-Kína 35-20 (18-9)

A találkozó elején a egyik csapat sem tudott ellépni, a 15. percig fej-fej mellett haladtak, majd Izland magához ragadta az előnyt, az ázsiaiak nem tudták tartani a lépést. A félidőben már kilenc gól volt a különbség az északiak javára. Bár a kínaiak kapusa a szünetet követően jobb teljesítményt mutatott, az ázsiaiaknak így sem sikerült közel kerülniük az ellenfélhez, így 15 gólos izlandi siker született. Az északiak ezzel bebiztosították helyüket a nyolcaddöntőben. 

D-csoport:

Németország-Egyiptom 51-19 (26-7)

Németország esélyt sem adott Egyiptomnak és már az első perctől kezdve uralta a mérkőzést. A sérülésekkel tizedelt egyiptomiak nem voltak egy súlycsoportban európai ellenfelükkel, a németek akkor dobtak gólt, amikor akartak, így végül több mint harminc gólos sikert arattak.

Spanyolország-Franciaország 25-28 (15-17)

A tornán eddig hibátlan franciákat meglepte a spanyolok agilis játéka, így az első félidő végén csak egy góllal tudtak vezetni a gallok. A második játékrészben fokozatosan léptek el ellenfelüktől a kék mezes franciák, összességében megérdemelt győzelmet aratva a szervezetten játszó spanyolok ellen.

Svédország-Horvátország 18-22 (12-13)

Hatalmas iramban indult a mérkőzés. A svédek kezdtek jobban, de a horvátok felszívták magukat a folytatásra és egy gólos előnnyel fordulhattak a félidőben. A második játékrészben Horvátország jobb helyzetkihasználásának köszönhetően növelte előnyét, amelyet a mérkőzés végéig meg tudott tartani és megérdemelten nyerte meg a találkozót, ezzel készülhet a nyolcaddöntőre.

Újabb francia siker, Horvátország a nyolcaddöntőben

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK