Szombaton az A- és C-csoport 4. fordulójára került sor a világbajnokságon.

Női junior világbajnokság, 4. forduló:

A-csoport:

Montenegró-Magyarország 17-27 (7-13)

Jól kezdte a mérkőzést a magyar csapat, Háfra kétszer is eredményes volt a találkozó elején. Az első negyedóra végére egyenlített a montenegrói együttes, azonban lerohanásokból és Tóvizi révén beállóból is betaláltak a mieink, így öt gólosra nőtt a magyar előny. A mieink támadás-védekezés között is csere nélkül játszottak, és szünetben hat gólos magyar vezetést mutatott az eredményjelző.

Szünet után is határozottan játszott a magyar együttes, a szélre Kuti és Fodor érkezett, majd lehetőséget kapott Kácsor is, a magyar előnyt pedig tíz gólosra nőtt, amit a mieink meg is tartottak a végéig, így harmadik mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a magyar csapat. A mieink vasárnap Norvégia ellen a csoportelsőségért lépnek pályára.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: - Minden, amit elterveztünk sikerült és működött az első perctől kezdve. Nagyon örülök, hogy sikerült kiszolgálnunk ezt a lelkes közönséget.

Márton Gréta: - Nagyon hajtós mérkőzést játszottunk és egyértelműen mondhatom, hogy ez volt eddig a legjobb találkozónk, szerintem sikerült megvalósítanunk, amit a vezetőedző kért és a jó védekezésből gyors lerohanás gólokat lőttünk. Nagyon jó volt a kapusteljesítmény, nagyon jól védtek a kapusaink és ezáltal nekünk is sokkal könnyebb dolgunk volt a védekezésben. A norvégok ellen a siker titka az lehet szerintem, hogy szívvel-lélekkel játszunk és ugyanúgy odatesszük magunkat, mint ezen a mérkőzésen. Mindenképpen a védekezésen lesz a hangsúly és a sok futáson, mert a norvégok is nagyon gyorsak és nagyon hajtósak.

Lakatos Rita: - Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, és nagyon készültünk is rá. Örülök annak, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk és ez az amivel tényleg el tudtunk menni. Fantasztikus érzés volt ennyi néző előtt játszani, tényleg nem gondoltuk volna. Arra számítottunk, hogy a nyitó meccsen sokan lesznek, de az, hogy ma is ennyien voltak, csodálatos. Most már érződik, hogy fáradunk, mivel ez már a harmadik meccsünk, de ilyen egy világverseny, csinálni kell tovább.

Norvégia-Portugália 34-22 (15-10)

Nehézkesen indult a mérkőzés mindkét csapat számára. Az északiak kezdték jobban a találkozót, a negyedik percben már három találattal is vezettek. A portugálok a tizenkettedik percben tudtak egyenlíteni, azonban a vezetést nem sikerült átvenni. Az utolsó másodperces norvég gól után 15-10-zel zárták a félidőt. A szünet után hamar tíz gólra nőtt a különbség, amit hosszú percekig tartottak. Fáradt játékát továbbra sem tudta levetkőzni a mediterrán együttes, amit ellenfe sorra ki is használt. Végül Norvégia 34-22-es győzelmével megőrizte veretlenségét.

C-csoport:

Hollandia-Japán 34-34 (14-17)

A veretlen holland gárda kissé megilletődötten vette tudomásul, hogy a Japánokkal nem lesz könnyű dolga, a merőben más játékstílus meglepő eredményt hozott: masszívabb európai megmozdulások álltak szemben a fürge ázsiai akciókkal. Három gólos különbséggel pihentek a csapatok, azonban a szigetországiaknak egy utolsó pillanatban érkezett találatra volt szükségük a döntetlenhez.

Románia-Dánia 23-42 (8-20)

Dánia már az első percekben több gólos vezetésre tett szert, amelyet csak növelni tudott a félidő végéig. Románia jócskán tudása alatt szerepelt, amelyet nem hagytak büntetlenül az északiak. A második félidőre sem változott a játék képe, a dánok nagyon magabiztos játékkal megérdemelt győzelmet arattak.

Paraguay - Angola 27-31 (14-18)

A C csoport nyeretlen csapatainak összecsapásán Angola kezdett jobban, a játékrész felénél már öt gólos előnyt jegyezhettek. Paraguay sem hagyta magát, lendületes támadásokkal igyekezett közelebb kerülni, de a dobott gólokra folyamatosan érkezett válasz. A félidő utolsó másodpercében lőtt góllal sikerült négyre csökkenteni a különbséget. A második játékrész első tíz percében összesen öt gól esett, ebből négy ugyanabba a kapuba, így Paraguay újra nyitottá tette a csatát egy időre (18-19), de öt perccel a lefújás előtt ismét öt gólos hátrányba kerültek. Innen már nem tudtak újra felállni, a spanyolok agilis játékukkal tartották maguknál az előnyt. A lefújás pillanatában a négygólos differencia azt jelentette, hogy Angola megszerezte első csoportgyőzelmét.

Továbbra is százszázalékos a magyar válogatott!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK