A junior vb-k történetében az első cseh aranyéremnek tapsolhattunk tegnap este a Főnix csarnokban, hiszen az Anna Duskova-Martin Bidar kettős káprázatos előadást mutatott be a páros műkorcsolyázók kűrjében, és teljesen megérdemelten, nagy fölénnyel szereztek világbajnoki címet.

Második helyen az Anastasia Mishina-Vladislav Mirzoev, míg a harmadik pozícióban a szintén orosz Ekaterina Borisova-Dmitry Sopot páros végzett.

Ma 10.15-től női egyéniben is megkezdődnek a küzdelmek, utolsónak lép majd jégre a pozsonyi felnőtt Eb-n 11. Tóth Ivett, aki 16.52-kor mutatja be rövid programját.

Este pedig a férfiak kűrje után ismét érmeket osztanak majd, mely előtt az orosz Aliev és Samarin, valamint a lett Vasiljevs áll az első három helyen.

Anna Duskova/Martin Bidar (CZE):

Életünk legjobb futása volt ez a mai, amit eddig valaha is csinálhattunk. Erre pillanatnyilag nincsenek szavak, ez életünk legszebb napja, hihetetlenül boldogok vagyunk most.

Anastasia Mishina/Vladislav Mirzoev (RUS):

Elégedettek vagyunk magunkkal, végeredményben a helyezéssel is. Eléggé fáradtak vagyunk. Az edzőnk nagyon maximalista, így a következő szezonra még keményebben fogunk készülni. 2 éve edzünk együtt és ez volt a 3. világbajnokságunk, de már gyerekkorunk óta korcsolyázunk mind a ketten. Ennek a produkciónak a végleges formája elég nehezen lett kész, mivel mindkettőnknek más az erőssége, így sok kompromisszumot kellett kötni.

Ekaterina Borisova/Dmitry Sopot (RUS):

Ekaterina: valószínűleg rosszul dolgoztunk, bár nagyon törekedtünk. Dmitry: a nem túlságosan sikeres rövid program után azt a célt tűztük ki, hogy egy helyet előrébb ugorjunk, hogy bekerüljünk a legjobb három közé és dobogóra álljunk. Tulajdonképpen ma minden sikerült, bár voltak kis rontásaink, de összességében elégedettek vagyunk a mai teljesítményünkkel.

Dmitry: Eredetileg azt terveztük, hogy megjavítjuk a saját személyes legjobbunkat. Sajnos ez nem sikerült, de nagyon sok idő van előttünk, és még semmi sincs veszve, mert ez volt a bemutatkozó világbajnokságunk.

 

 

Történelmi cseh siker

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK