A címvédő Győr 32–29-re győzött a Ferencváros ellen a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában, ezzel 14. alkalommal hódította el a Magyar Kupa trófeát. A bronzéremnek az Érd örülhetett, miután nyolc gólos győzelmet aratott a Dunaújváros ellen.

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa, döntő:

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-GYŐRI AUDI ETO KC 29-32 (11-18)

Debrecen, játékvezetők: Horváth, Marton.

FERENCVÁROS: Bíró, Szikora (kapusok), Faluvégi 2, Háfra 5, Horváth, Klikovac, Klivinyi 1, Klujber 4 (1), Kovacsics 4, Lukács, Márton, Mészáros 1, Pásztor 1, Pena 7 (5), Schatzl 4, Tóth. Edző: Elek Gábor.

GYŐR: Grimsbo, Kiss, Leynaud (kapusok), Afentaler, Amorim 3, Bódi, Brattset 4, Görbicz 3 (3), Groot 8 (3), Hansen 3, Knedlikova 2, Kristiansen 3, Oftedal 5 (2), Pintea 1, Puhalák, Tomori. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 4, ill. 8.

Hétméteresek: 7/6, ill. 8/8.

Jobban kezdte a találkozót a címvédő, az első öt percben már három találatnál járt a Győr, míg a Ferencváros lövései rendre a kapufában vagy Leynaudban akadtak el. Az áttörést Schatzl hozta meg, majd Mészáros volt eredményes, de ismét hosszú ferencvárosi gólcsend következett, míg a Győr sorra gyártotta a gólokat, amire Elek Gábor időkérése volt a válasz, nem sok eredménnyel. Leynaud bravúrjai nem könnyítették meg az FTC helyzetét a folytatásban sem, sok hibával játszva, nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést a fővárosi együttes, a szünetre hét gólos lemaradásba került.

A második félidőre megrázta magát a Ferencváros, Bíró gyönyörű védéseket mutatott be a kapuban, tizenkét perc után pedig Pena góljával feljött mínusz egyre Elek Gábor együttese, majd újra Pena volt eredményes, ezúttal hétméterről, és a mérkőzés során először egyenlített az FTC. Danyi Gábor időt is kért, majd újra el tudott lépni a Győr, Görbicz pedig megszerezte 100. gólját az MK-döntőkben. Kissé megakadt a ferencvárosi lendület, így Elek Gábor kérte ki az idejét, de fordítani már nem tudtak. Az utolsó percre emberhátrányban és négy gólos előnnyel fordult a Győr, Pena még szépített az eredményen, így három gólos győzelemmel szerezte meg a Győr Audi ETO a 14. Magyar Kupa-győzelmét.

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa, bronzmérkőzés:

DUNAÚJVÁROSI KKA-ÉRD 23-31 (12-13)

Debrecen, játékvezetők: Marton, Szabó.

DUNAÚJVÁROS: Csapó, Vártok (kapusok), Bouti, Cifra, Dombi, Ferenczy 2, Grosch 2, Kazai 3, Micijevic, Mihály, Molnár, Monori, Nick 1, Sirián, Szalai 8, Szekerczés 7 (3). Edző: György László.

ÉRD: Foggea, Janurik 1 (kapusok), Gávai, Jerabkova 5, Király, Kiss, Kovacevic 4, Krpez 5 (2), Landi, Lassource 3, Lavko 6, Reizinger 1, Schatzl 1 (1), Simon, Szabó 3 (1), Tóth 2. Edző: Szabó Edina.

Kiállítások: 12, ill. 18.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Fordulatos találkozót hozott a bronzmérkőzés első felvonása, felváltva szerezték a góljaikat a csapatok, Lavko találatával azonban kettővel is el tudott lépni az Érd, de rendre zárkózott fel az ellenfél. Szalainak köszönhetően újra egyenlíteni tudtak az újvárosiak, majd Szekerczés hozta meg a vezetést jelentő gólt. A második negyedben az Érd újra a maga javára fordította a mérkőzést és a félidő végéig állandósult a forgatókönyv, fej-fej mellett haladtak a csapatok, azonban a szünetre az érdiek szereztek egy gólos előnyt.

A folytatásban a Dunaújváros mintha bent maradt volna az öltözőben, amikor Ferenczy megszerezte a második felvonás első újvárosi találatát, az érdiek már ötnél jártak. Nem igen találta György László együttese az Érd játékának ellenszerét, az első negyedben már nyolc góllal ment Szabó Edina együttese. Nem sokkal később azonban kettős emberhátrányba került az Érd, előbb Kisst küldték ki két percre, majd Kovacevicnek kellett elhagynia a pályát végleg, miután megszerezte harmadik kiállítását is. Öt perccel a vége előtt Szalai ugyan tudott faragani a Dunaújváros hátrányából, a csapat fel tudott jönni hatra, ám tovább nem jutott, így az Érd örülhetett a bronzéremnek.

 

Forrás és fotó: mksz.hu

Tizennegyedszer Magyar Kupa-győztes a Győr

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK