Tökéletes befejezés: a magyar női válogatott hatgólos győzelmet aratott Norvégia ellen a junior vb debreceni fináléjában.

Döntő

Magyarország-Norvégia 28-22 (10-12)

Telt ház előtt, varázslatos hangulatban kezdődött a vb-döntő, az első két magyar gólt Klujber dobta. 5-2-es vezetést követően lábra kaptak a norvégok, egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, betaláltak kettős emberhátrányból is. Feszült volt a találkozó, több hibával, Golovin Vlagyimir pedig időt kért a 22. percben (8-9). A norvégoknál a jó védekezéshez jó kapusteljesítmény társult, így a skandinávok vezettek a szünetben.

A második félidőben feljavult a magyar támadójáték, de többször is gólt kaptunk gyors középkezdésből. Háfra egyenlített a 38. percben, majd Faluvégi talált be, Norvégia pedig időt kért. Pásztor kétszer is eredményes volt, Lakatos viszont összefejelt egy norvéggal és megsérült, kórházba került. A csapatkapitánya nélkül maradt magyar válogatott utolsó erőtartalékait mozgósítva felőrölte ellenfelét a végjátékban, Háfra ellenállhatatlan volt, az utolsó negyedórában négy(!) gólt szerzett, a norvégok pedig nem tudtak megújulni, így hat gólos magyar siker született. A magyar kézilabdázás az 1965-os felnőtt női és 2017-es ifjúsági strandkézilabda elsőség után harmadik világbajnoki címét szerezte.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: - Boldogok és büszkék vagyunk. Az aranyérem, a világbajnoki cím nem az én sikerem, hanem természetesen a lányoké és azoké az edzőkollégáké, akik megtanították őket kézilabdázni, a siker közös, mindenkinek köszönöm, aki részese volt. Nagyon egységes volt a csapat.

Suba Sára: - Elképesztő érzés, hogy világbajnokok vagyunk. Még nem tudjuk felfogni. Két gólos hátránnyal mentünk szünetre. Ekkor az edzőnk, Golovin ellátott minket instrukciókkal, hogy hogyan vegyük át a vezetést és utána tartsuk meg az előnyt. Ezt százszázalékosan be tudtuk tartani és ezáltal sikerült megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldogok vagyunk és örülünk, hogy ennyi embernek örömet szereztünk.

Háfra Noémi: - Nagyon nagy élmény volt ennyi ember előtt játszani. A szünetben még vezettek a norvégok, a nézők erőt adtak nekünk a folytatásban és túllendítettek minket a nehézségeken. Remélem, ezt a formámat a bajnokságban is kamatoztatni tudom, bár nem mindig voltam teljesen elégedett. Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatra, fel sem fogom, hogy megnyertük a világbajnokságot!

A 3. helyért:

Oroszország-Dél-Korea 27-29 (13-10)

Oroszország kezdte jobban a mérkőzést, de a koreaiak nem engedték nagyon ellépni ellenfelüket. A második félidőben Korea koncentráltabb játékkal megfordította az állást, és már négy góllal is vezetni tudott. Az oroszok nem tudtak ritmust váltani, így Korea nyerte a bronzcsatát.

Az 5. helyért:

Hollandia-Dánia 32-28 (16-14)

Mindkét fél jól kezdte a találkozót, az első tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő közepétől kezdve Hollandia jobb helyzetkihasználásának köszönhetően fokozatosan lépett el Dániától. A második játékrészben is a hollandok domináltak, akik megérdemelten szerezték meg az ötödik helyet a világbajnokságon.

A 7. helyért:

Franciaország-Románia 30-24 (16-11)

Az első percekben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első tíz perc után viszont fokozatosan növelték előnyüket a franciák, és a félidőben már magabiztos öt gólos előnyben voltak. A szünet után ott folytatták játékukat a gallok, ahol az első játékrészben abbahagyták: nem engedték közelebb magukhoz a románokat, akiken látszódott fáradtság jele. Hatgólos sikerével Franciaország a világbajnokságot a 7., míg Románia a 8. helyen zárta.

 

 

 

Százszázalékos teljesítménnyel világbajnok Magyarország!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK