48 ország több mint 200 versenyzője indul március 16 és 20. között a Junior Műkorcsolya és Jégtánc világbajnokságon.

A Debreceni Sportcentrum Kft. Tribünépületének vadonatúj VIP termében megtartott sajtótájékoztatón tiszteletét tette a vb-n biztos induló jégtánc páros, a Marton Villő – Szemkó Danyiil duó is.

Dr. Barcsa Lajos –Debrecen Város alpolgármestere elmondta:

,, Büszkék vagyunk rá, hogy Debrecen újra ilyen rangos világeseménynek adhat otthont. Európa szinten regionális vezető szerepre törekszik a város, ebből a szempontból is nagyon fontos, hogy minél több kiemelkedő nemzetközi sporteseményt hozzunk ide. A Sportcentrum munkatársai profi szervezőknek bizonyulnak, a Főnix Csarnok üzemeltetését is rájuk bíztuk, hogy minél több alkalommal lehessen ez a nagy létesítmény sportesemények színhelye. Városunk alkalmas ilyen nagyszabású sportesemények megrendezésére, sok tervünk van, s ha az Olimpia rendezési jogát elnyeri Magyarország, Debrecen társrendezőként akkor is helytáll.”

Orendi Mihály – a MOKSZ ügyvezető igazgatója szerint:

,,A Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon szemet gyönyörködtető produkciókat fogunk látni, s azt reméljük, hogy az utóbbi időben, a Debrecenben kissé visszaesett műkorcsolya élet ismét fellendül az esemény után."

Sallak György – a MOKSZ nemzetközi ügyekért felelős igazgatója kiemelte:

,,A magyar korcsolya szövetség nagyon sok munkát tett le az asztalra, ennek köszönhető, hogy idén tavasszal két rangos világeseményt is Magyarországon rendezhetünk.  A debreceniek a 2013-as rövidpályás gyorskorcsolya Vb alatt tűntek ki a jeges sportok szervezésében, tudjuk, hogy ezt a mostani vb-t is kiválóan le fogják bonyolítani.  Áprilisban pedig Budapest bizonyíthat, mert akkor a sziknkronkorcsolya világbajnokságra kerül sor a SYMA csarnokban."

 Engi Klári – a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója hangsúlyozta:

,,Az egyéni versenyzők esetében még nem tudjuk, hogy ki lesz az az egy-egy fiú illetve lány, aki képviselheti a magyar színeket. A végső döntés február végére várható. A lányoknál szép eredményre számítunk, akárki is induljon, hiszen Tóth Ivett a pozsonyi Eb-n is csodálatos helyen végzett,11. lett,  Medgyesi Fruzsina pedig éppen Lillehammerbe tart az Ifjúsági Olimpiára.

A jégtáncosoknál két pár kvalifikált: Marton Villő- Semko Danyil, és a Wei Kimberly- Fourati Ilias páros."

Becsky András – a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója elmondta:

,,Debrecen jég főváros, egyedülálló  infrastruktúrával rendelkezik, hiszen két fedett műjégpálya, egy szabadtéri pálya áll rendelkezésre, és a Főnix Csarnok, mint az esemény otthonául szolgáló létesítmény."

A sajtótájékoztató végén partneri, szponzori szerződés aláírására került sor. Az ÁPISZ PAPÍRMADÁR író- és irodaszer országos bolthálózat franchise tulajdonosát az idei tavasz két eseményén, a debreceni Junior Műkorcsolya és Jégtánc, illetve a budapesti Szinkronkorcsolya vb-ken ismét partnereink között tudhatjuk. Az erről szóló megállapodást Beer György, az Irodamarket Kft. ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály és Becsky András írták alá.

 

 

 

Rekordmezőny a debreceni vb-n

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK