2,5 milliárd forintból újul meg a Főnix Csarnok. A létesítményben is rendeznek majd mérkőzéseket a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

A Főnix Csarnok küzdőterén már elkezdődtek a belső felújítási munkák. A teljes világításcsere mellett többek között a gépészeti és a biztonsági rendszert is korszerűsítik. Papp László polgármester szerint a Főnix nagyon sok kedves emléket jelentett már eddig is és valószínűleg még tartogat a felújítást követően.

- Debrecen az ország második legnagyobb városaként számos nemzetközi sporteseménynek ad helyszínt, hiszen kiváló, átlagon felüli infrastruktúra áll a városban rendelkezésre. És ennek az infrastruktúrának az egyik kiemelt, nagy jelentőségű létesítménye a Főnix Csarnok - hangsúlyozta Papp László.

Magyarország társházigazdája lesz a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak, amelyen a Főnix is otthont ad majd mérkőzéseknek. Emiatt megújulnak a közlekedő terek, a vizesblokkok és az öltözők is.

- Bízom benne, hogy a felújításnak köszönhetően mind a partnereket, mind a hozzánk látogató vendégeket sokkal magasabb komfortszinten fogjuk tudni kiszolgálni és egy még élhetőbb, sportolásra, szurkolásra még alkalmasabb rendezvénycsarnoka lesz a városnak - közölte Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő azt mondta: a csaknem 20 éves csarnok számos komoly sport- és kulturális rendezvénynek adott már otthont, azonban megérett a felújításra.

- Büszke vagyok arra, hogy a Főnix megújul és nagyon sok sikert kívánok a kivitelezőknek, a beruházónak és a városnak is, hogy minden megvalósuljon úgy, ahogy annak lennie kell - fogalmazott Kósa Lajos.

Kiss Sándor, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy nagy örömmel fogadták a korszerűsítést és alig várják, hogy elkészüljön a csarnok. Bíró Szabolcs, a jövő évi Európa-bajnokság szervezőbizottságának vezetője pedig kiemelte: Debrecen a múltban már jó partnernek bizonyult a kézilabda szövetség számára, ezért bizakodóak a kontinensviadallal kapcsolatban is.

A beruházás a tervek szerint októberre készül majd el.

Forrás és fotó: dehir.hu

Októberben fejeződhet be a Főnix csarnok felújítása

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK