A Ferencváros a Dunaújváros elleni hét gólos sikerével, míg a Győr az Érdet tizenhárom találattal legyőzve jutott a női MK debreceni fináléjába.

Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa, elődöntők:

DKKA-FTC - RAIL CARGO HUNGARIA 26-33 (11-17)

Debrecen, játékvezetők: Felhő, Öcsi.

DUNAÚJVÁROS: Csapó, Vártok (kapusok), Bouti 1, Cifra, Dombi, Ferenczy 2, Grosch, Kazai 3, Micijevic, Mihály, Molnár, Monori 1, Nick 3, Sirián 8, Szalai 4, Szekerczés 4 (2). Edző: György László.

FERENCVÁROS: Bíró, Szemerey (kapusok), Faluvégi 3, Háfra 4, Horváth, Klikovac, Klivinyi 3, Klujber 7 (2), Kovacsics 3 (1), Lukács 1, Márton 2, Mészáros, Pásztor 4, Pena 3, Schatzl 3, Tóth. Edző: Elek Gábor.

Kiállítások: 8, ill. 6.

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/3.

A Ferencváros támadhatott a mérkőzés első találatáért, Háfra ki is használta a helyzetet, majd egy dunaújvárosi hibát követően ismét a zöld-fehérek indulhattak meg, Schatzl találta el a bal fölsőt. Az első dunaújvárosi találat öt perc után érkezett, Sirián lőtt a háló közepébe. A Ferencváros két hétméterest is kihagyott, majd Pásztor újabb hetest harcolt ki, amelyet Kovacsics nem hibázott el. Rontott újvárosi támadást követően már négy góllal vezetett a ferencvárosi együttes, így időt kért a Dunaújváros, majd Sirián szerzett szép gólt. Három gólnál nem tudtak közelebb zárkózni az újvárosiak az első felvonásban, az utolsó percben Faluvégi hét találatra növelte a zöld-fehérek előnyét, de egy másodperccel a vége előtt Sirián még szépített, így hat gólos ferencvárosi előnnyel mentek az szünetre a csapatok.

A fordulásban a Dunaújváros Bouti révén szerezte meg tizenkettedik találatát, amelyre azonnal érkezett a válasz, Klujber találta meg az üres kaput a másik oldalon, majd eladott újvárosi labdát követően, Lukács talált be ziccerből. A Ferencváros kétszer is hibázott támadásban, Nick lőtt beállóból egymás után kétszer a hálóba, ezzel ötre dolgozta le a hátrányt a Dunaújváros. Nem adta könnyen magát az újvárosi csapat, zsinórban három gólt lőttek, előbb Sirián talált be a kapu jobb oldalába, majd Ferenczy duplázott, így háromra is fel tudott zárkózni, ráadásul Csapó is nagy bravúrokkal védte az FTC próbálkozásait. Tíz perccel a vége előtt Ferenczy Klujbernek csapott oda, így rögtön piros lappal küldték ki, majd Nick számára ért véget a találkozó, miután harmadik kétpercesét is megkapta. Két perccel a vége előtt Klujber megszerezte a hetedik találatát, a Dunaújváros pedig még kihasználta az utolsó időkérését, azonban elrontották a támadást, Szemerey védte Szekerczés lövését. Az utolsó percben Szalai szépített, a másik oldalon pedig Pena volt eredményes, így hét gólos ferencvárosi győzelemmel, Elek Gábor együttese jutott a kupadöntőbe.

ÉRD-GYŐRI AUDI ETO KC 26-39 (15-20)

Debrecen, játékvezetők: Paska, Vastag.

ÉRD: Foggea, Janurik (kapusok), Gávai, Jerabkova 7, Király 1, Kiss, Kovacevic 2, Krpez 5, Landi, Lassource 4, Lavko 2, Reizinger, Schatzl 2, Simon, Szabó 3 (1), Tóth. Edző: Szabó Edina.

GYŐR: Grimsbo, Kiss, Leynaud (kapusok), Afentaler 3 (1), Amorim 5, Bódi, Brattset 4, Görbicz 2 (2), Groot 2 (1), Hansen 5, Knedlikova 4, Kristiansen 3, Oftedal 3 (1), Pintea 4, Puhalák, Tomori 4. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 6, ill. 6.

Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5.

Magabiztosan kezdte a címvédő az első játékrészt, az Érd ugyan az első percekben még tartotta a lépést a címvédővel, majd mikor már néggyel is ellépett Danyi Gábor együttese, Szabó Edina kénytelen volt időt kérni. Lavko törte meg az érdi gólcsendet a 11. percben, de a Győr sorra lőtte a könnyű gólokat. A második negyedben fokozatosan zárkózott fel az Érd, Janurik bravúros védésével és Lassource találatával háromra közelítette meg a Győrt. Nem sokáig tartott az öröm, újabb győri válaszok érkeztek, a szünetben öt góllal vezetett az ETO.

A folytatásban Kiss váltotta Grimsböt a győri kapuban, a másik oldalon Szabót küldik ki két percre, a büntetőt pedig Görbicz váltotta gólra. Kettős emberhátrányba is került a Győr, előbb Grootot, majd Brattsettet küldték ki két percre. Szabó büntetőjével hatra sikerült zárkóznia az érdieknek, míg a Győr szimpla emberhátrányban lőtt szép gólt. Kilenc gólos győri vezetésnél Szabó Edina időt kért, ám nem sikerült gólra váltani a megbeszélt taktikát, eladta a labdát az Érd, Groot találatával pedig először vezetett tízzel az ETO (19-29). Nem tartottak komolyabb izgalmakat a következő percek sem, Danyi Gábor együttese a találkozó végéig tartotta magabiztos előnyét, végül tizenhárom gólos győzelemmel jutott a döntőbe.

A vasárnapi program:

Bronzmérkőzés:

15.45: Dunaújváros–Érd

Döntő:

18.00: Ferencváros–Győr

 

Forrás és fotó: mksz.hu

 

Női MK: FTC-Győr a döntőben

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK