Az elődöntőben a bakonyiak tíz, míg a Tisza-partiak nyolc góllal nyertek a Tippmix Férfi Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntőjében.

A Főnix Csarnokban a nyitómeccsen a többek között Nagy Lászlót, Andreas Nilssont és Chema Rodriguezt is pihentető Veszprém ellen bátran kezdett a Csurgó, Sótonyi László tanítványai a 11. percben már 7-4-re vezettek. A címvédő az időkérés után rendezte a sorokat és 11-11 után átvette a játék irányítását. A félidőben ,,csak” két góllal vezetett a legutóbbi BL kiírás ezüstérmese.

A második játékrészben futószalagon jöttek Alilovic védései, az egyre inkább elfáradó csurgóiak pedig nem tudták tartani a lépést Iváncsikékkal. A vége 33-23-as Veszprém siker.

A nap másik mérkőzésén a Szeged a Tatabányával meccselt. A találkozó előtt átadták az elmúlt szezon legjobb magyarországi légiósának járó díjat, melyet a svéd világklasszis szegedi Jonas Källman vehetett át.  A debreceni nevelésű Juhász Ádámot is a soraiban tudó Bányász tíz perc elteltével háromgólos hátrányban volt, igaz egyik legjobbja, a sokszoros válogatott Harsányi Gergely sérülés miatt csak a lelátóról figyelte a találkozót.

 A szünetre megnyugtató, hatgólos előnnyel vonult pihenőre Juan Carlos Pastor mester legénysége. A 40. percben már tíz volt közte, az, hogy végül ebből a hátrányból sikerült a Tatabányának faragni, nagyban köszönhető a mindössze 18 esztendős Rosta Miklósnak, a honi kézilabdasport egyik legnagyobb ígéretének tartott fiatalember ugyanis hatszor vette be az ellenfél kapuját. A lefújás pillanatában 28-20-as sikernek tapsolhatott a nagyon lelkes és hangos szegedi ,,B” közép.

2012 után zsinórban hatodik alkalommal csap össze az aranyéremért a Veszprém és a Szeged, nem lenne meglepetés, ha újra –akárcsak tavaly- hétméteresekkel dőlne el a Kupa sorsa.

Egy biztos, parádés meccsre van kilátás!!!

Tippmix Férfi Kézilabda Magyar Kupa Elődöntők:

Telekom Veszprém – Csurgói KK 33–23 (16–14)

Mol-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 28–20 (16–10)  

Program:

2017. április 15. (szombat)

11:45 3. Helyért: Csurgói KK–Grundfos Tatabánya

14:15 Döntő: Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged

Nincs meglepetés, Veszprém-Szeged a fináléban!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK