A portugálok elleni bronzmérkőzésen ellenfelünk magabiztos győzelemmel szerezte meg az Európa-bajnokság harmadik helyét a Főnix Arénában.


A pénteki elődöntőkben egyaránt szoros mérkőzésen alulmaradó két csapat, a magyar és a portugál válogatott játszotta vasárnap délután a debreceni női futsal Európa-bajnokság bronzmérkőzését Debrecenben.


Az erőviszonyok alapján a portugálok toronymagas esélyesként léptek pályára, a mieink reális célja a tisztes helytállás lehetett. Tavaly, az Eb-elődöntőben a portugálok hat góllal nyertek a magyar válogatott ellen, akkor a végeredmény ellenére dicséretesen helytállt Frank Tamás együttese.


A mieink hozzáállására ezúttal sem lehetett panasz, és azzal együtt, hogy az energiáinkat elsősorban a védekezésre kellett fordítanunk, nem mondtunk le a támadások lehetőségéről sem. A 2. percben a portugálok egy számunkra igen peches góllal szereztek vezetést, a felszabadítani próbáló Kota Gabriella lábáról pattant a kapuba a labda (0-1).


A folytatásban többször is tesztelte kapusunkat, Torma Lillát a portugál csapat, de akcióból sokáig nem tudták bevenni a kapuját, a 10. percben Vanessa büntetőből volt eredményes (0-2). Volt nekünk is pár ígéretes lehetőségünk, sőt komoly helyzeteket is kialakítottunk, de a befejezések nem voltak kellően pontosak. A portugálok első akciógólját Sara Ferreira szerezte a 14. percben (0-3). A folytatásban sem húztuk magunkra a portugálokat, igyekeztünk magasan védekezni, a félidő utolsó percében az öt a négy elleni játékot is megpróbáltuk. Gólt azonban a portugálok szereztek, Vanessa volt ismét eredményes, ezzel alakult ki a 0-4-es félidei állás.


A második játékrészben 20 másodperc sem telt el a portugálok ötödik góljáig, Lidia Moreira volt közelről eredményes, a 25. percben Carol alakította 0-6-ra az állást. A második félidőre elfáradtunk fejben és fizikálisan egyaránt, nem tudtuk megállítani a portugál rohamokat, egymás után kaptuk a gólokat, Vanessa után Carol és Fifó is duplázott, Janice és Pisko is feliratkozott a gólszerzők közé. A végeredmény 0-12 lett, a portugálok fölényes sikerrel szerezték meg az Európa-bajnoki bronzérmet.


– Az első félidőben nem játszottunk rosszul, voltak momentumaink, egy-két nagy helyzetet is kialakítottunk, sajnálom, hogy ezeket nem sikerült kihasználnunk. A második félidőben teljesen szétestünk fejben és fizikálisan is, rengeteg rossz döntést hoztunk, amit megbüntettek a portugálok. Jelenleg ekkora a különbség a két válogatott között, sokat kell fejlődnie a hazai női futsalnak ahhoz, hogy szorosabb mérkőzéseket játszhassunk ez európai topcsapatokkal. Köszönöm a lányoknak a sorozatban mutatott hozzáállásukat, számunkra jelenleg az is hatalmas dolog, hogy Európa-bajnoki négyes döntőben szerepelhettünk – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.


Az aranyérmet Spanyolország szerezte meg, miután a döntőben magabiztos teljesítménnyel nyert Ukrajna ellen 5-1-re.


Magyarország-Portugália 0-12 (0-4)


Magyarország: Torma Lilla - Szalkai Kitti, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Kota Gabriella


Cserék: Hargas Annamária, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Gruber Brigitta, Üveges Katalin, Krascsenics Petra, Horváth Viktória, Varga Adél, Koch Fruzsina


Portugália: Ana Catarina - Inés Fernandes, Fifó, Janice, Sara


Cserék: Marta Costa, Inés Matos, Carla Vanessa, Cátia Morgado, Ana Azavedo, Pisko, Carol, Raquel Santos, Lidia Moreira


Forrás és fotó: valogatott.mlsz.hu


Negyedik helyen zártuk a női futsal-Európa-bajnokságot

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK