Magyar és külföldi kiválóságok osztották meg az short track Eb első napján szerzett tapasztalataikat az újságírókkal, emellett beszéltek céljaikról is.

LIU Shaoang (fotó)

„Mindig a legjobbat és legtöbbet próbáljuk meg kihozni minden számból, de azért ezek még csak az első futamok voltak voltak, és még sok van hátra az Európa-bajnokságból. Mondhatjuk, hogy az első napi futásokat már kisujjból hozzuk, ám ahogy haladunk előre, egyre nehezebb a dolgunk. Emellett ahogy haladunk előre, egyre nagyobb az esélye annak, hogy egy futamba kerülünk Shaolinnal, és egy ekkora és ilyen remek közönség előtt én szeretnék is vele együtt futni.”

Sébastien LEPAPE (francia)

„Remekül sikerült az első nap, remélem, hogy hasonlóan jól alakul majd számomra a szombat és a vasárnap is. De az elődöntők, és még inkább a döntők már mindig más kategóriát jelentenek. A Liu testvérek nagyon jók, ráadásul hazai pályán versenyeznek, ez pedig előnyt jelent nekik, de ez short track, itt bármi megtörténhet.”

Lara VAN RUIJVEN (holland)

„Végre vége az első napnak – hol a jutalmam? Ez volt az út eleje, meglátjuk, hová jutunk. Ötszáz méteren és a váltóval is aranyérmet szeretnék szerezni. Sajnálom, hogy ezerötszázon elestem.”

Suzanne SCHULTING (holland)

„Nagyon elégedett vagyok, jól megy a korcsolyázás, élvezem, hogy itt lehetek. A csarnok fantasztikus, minden adott ahhoz, hogy szuper Európa-bajnokságunk legyen. Ha úgy megyek a következő két napon, mint pénteken ezren és ötszázon, azt hiszem, jó esélyeim vannak az aranyra. De végig koncentráltnak kell lennem, hiszen ez short track, sohasem tudhatjuk biztosan előre, mi lesz a vége egy-egy futamnak.”

Szemjon JELISZTRATOV (orosz)

„Az első napon leginkább a technikára és a sebességre koncentráltam. Nyár óta a magyar csapattal készülök, nagyon szeretem őket, erős és nagy csapatot alkotnak. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, ezúton is köszönöm ezt a magyar edzőknek, a magyar sportolóknak, a masszőröknek, az orvosoknak – mindenkinek!”

Arianna FONTANA (olasz)

„Ez volt az első versenynap, ez valójában egy bemelegítés. Az elején még kicsit fáradtnak éreztem magam, aztán a nap közepére mindez elmúlt. Már jól érzem magam, és így is szeretném befejezni a versenyt. Egy Európa-bajnokságon kevésbé számít, hogy az első napon mennyire vagy jó, ebben a sportágban a másodperc törtrésze alatt felborulhat minden. Szeretnék minél többször ott állni a dobogón.”

Stijn DESMET (belga)

„Jó érzés, hogy már az első napon ennyi néző előtt versenyezhettünk, bízom benne, hogy szombaton és vasárnap még többen lesznek. Szeretnék továbbjutni a következő futamokból is, bár azok már nehezebbek lesznek, mint a péntekiek voltak, de mindenképpen szeretnék A-döntőt futni Debrecenben. Az biztos, hogy a szurkolók kedvencei a Liu testvérek, ám az oroszok, a hollandok is erős csapattal érkeztek, emellett vannak itt kiváló francia és olasz korcsolyázók is. De ha fogadnom kellene a favoritokra, a Liu fivérekre tennék.”

 

Forrás: HUNSKATE Média

Fotó: Derencsényi István

Milyen volt az első nap?

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK