A DVSC-TVP női kézilabda csapata kiütéses, 20 gólos győzelmet aratott a Főnix csarnokban a Budaörs ellen.

A férfi kézilabda Provident kupának is helyt adó létesítményben Varsányiék a félidőben még ,,csak” öttel vezettek, a második felvonásban aztán folyamatosan felőrölték az újonc vendégeket a közel 2000 néző legnagyobb örömére. A vége: DVSC-TVP–BUDAÖRS 33–13 (14–9)

A lányok után az urak következtek, az argentin-fehérorosz meccsel elrajtolt a Provident Kupa. A nagyszünetben kétgólos fórban volt az Eb-re készülő, Siarhei Rutenka vezette Fehéroroszország, a lefújás után viszont már a biztos riói kvótás dél-amarikaiaknak járt a gratuláció (30-23).

Ma is érdemes lesz kilátogatni a Debreceni Sportcentrum Kft. által üzemeltetett létesítménybe, hiszen 14.30-tól a szintén Eb résztvevő magyar válogatott Fehéroroszország ellen lép pályára. Az argentinok Magyarország ,,B” válogatottjával mérik össze tudásukat, melynek keretében három egykori debreceni Sportiskolás fiatalember is szerepel, név szerint Juhász Ádám, Oláh Tamás, és Gerdán Tibor.

 

 

Debrecen, Főnix csarnok

November 7., szombat

14:30 Magyarország–Fehéroroszország (Provident Kupa)

16:45 Magyarország B–Argentína

November 8., vasárnap

10:45 Magyarország B–Fehéroroszország

13:00 Magyarország–Argentína (Provident Kupa, Diószeghy Zsolt emlékmérkőzés)

(Fotó: Derencsényi István)

A labda nemcsak a Főnixben kap központi szerepet, hiszen péntektől vasárnapig nemzetközi kadett kosárlabda tornának ad otthont az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Az EYBL versenysorozat Közép-európai régiójának egyik csoportkörét rendezik Debrecenben, ahol elismert európai utánpótlásbázisok mellett hazánk legerősebb csapatai vesznek részt. Remek rajtot vett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, hiszen Ráthonyi Tamás csapata kezdésként a macedón bajnoki címvédő, KK Feniks együttesét múlta felül 23 ponttal.

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI – KK Feniks 2010 (macedón)

89-66 (23-11; 13-18; 23-16; 30-21)

A debreceniek további mérkőzései:

Nov. 7. szombat, 19:30 – Debreceni KA-DSI -Tapiolan Honka

Nov. 8. vasárnap, 11:00 – SBK Junior Levice – Debreceni KA-DSI

Nov. 8. vasárnap, 19:00 – Vasas Akadémia – Debreceni KA-DSI

 

Mindeközben a Debrecen Jégcsarnok II-es pályáján 128 versenyző részvételével rendezik meg szombaton és vasárnap a CSIZMADIA TROPHY elnevezésű Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Nemzetközi Junior Utánpótlás Versenyt, ahol a magyarok mellett román és szlovák sportolók is bemutatkoznak. Az eseményre a belépés ingyenes.

Program:

November 07. (Szombat)

Verseny 09:00 - 17:00

November 08. (Vasárnap)

Verseny 09:00 - 13:30

Eredményhirdetés: kb. 14.30

 

 

 

 

Loki és argentin siker a Főnixben

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK