1500-on mind a hat, míg 500 méteren négy versenyzőnk jutott tovább.

Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Krueger Cole, valamint Jászapáti Petra, Lockett Deanna és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 1500 méteres negyeddöntőt, így holnap mindannyian az elődöntőben lépnek jégre a debreceni Főnix Csarnokban. Ezt követően már 500 méteren állt rajthoz a mezőny, ahonnan Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra és Lockett Deanna is továbbjutott, Krueger Cole és Bácskai Sára Luca holnap a helyosztókon léphet jégre.

Nyilatkozatok:

Krueger Cole

„Az ötszáz nem a kedvenc számom, az ezerötszáz viszont jól sikerült, innentől pedig már csak az ezer méterre és a váltóra fókuszálok. Egyszerűen szuper, amit itt, a Főnix Csarnokban van, majdnem tele a lelátó, pedig még csak péntek délelőtt van, és a világkupaversenyeken ilyenkor azért nem igazán vannak szurkolók a pályán. Végig hallottam a nézők biztatását, és ez nagyszerű érzés volt.”

Jászapáti Petra

„Nagyon örülök, hogy mindkét távon továbbjutottam, így szombaton a délután programban versenyezhetek. Remélem, ott is folytatom a menetelést. A pénteki előfutamok azért még nem voltak olyan nehezek a számomra, később ez már nem így lesz, van ellenfelem bőven.”

Liu Shaoang

„Ez volt a minimum, ez volt a bemelegítés. Elégedett vagyok ezzel a délelőtti teljesítményemmel, talán kicsivel lehettem volna gyorsabb, de nincs okom a szomorkodásra. Péntek van, és majdnem tele a lelátó – ez nem megszokott más versenyeken. Megtisztelő, hogy ennyien kíváncsiak ránk, emellett nagyon jó érzés hallani, hogy nekünk szurkolnak.”

Bácskai Sára Luca

„Örülök, hogy ezerötszáz méteren sikerült a továbbjutás, sajnos nem érzem egyelőre csúcsformában magam, talán a hétvégére minden a helyére kerül. Nagyon jó, hogy ennyien kint vannak a csarnokban, fantasztikus a szurkolás, bár bevallom, engem ez egyelőre még stresszel – ezt még meg kell tanulnom kezelni.”

Liu Shaolin Sándor

„Barátkozunk még a jéggel, de már elég jó a kapcsolatunk. Én nem emlékszem olyan világversenyre, ahol egy pénteki napon ilyen sokan kijöttek volna a csarnokba. Ötszázon világranglista-vezetőként meg kellett mutatnom, mire vagyok képes. Habár az első körben kiment a pengém, de azt hiszem, ezt egész jól tudtam kontrollálni. Elégedett vagyok az ezerötszáz méteres futásommal is.”


Forrás: HUNSKATE Média

Fotó: Derencsényi István

Kiválóan kezdtek a magyarok az Eb-n

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK