A női junior kézilabda világbajnokság negyedik játéknapján a jóval esélyesebb mieink hozták a papírformát.

A luzitánok elleni találkozó előtt az is biztossá vált, hogy Elefántcsontpart csapata nem érkezik meg a világbajnokságra, így az együttes visszalépett a tornától, és valamennyi csoportmérkőzését törölték. Ezzel az is eldőlt, hogy a magyar válogatott csütörtökön nem lép pályára.

Női U20-as világbajnokság, 2. forduló:

A-csoport:

Portugália-Magyarország 20-33 (11-13)

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, Hlogyik jól védett, 4-1 után azonban dekoncentrálttá váltak a mieink, sorra hagyták ki a helyzeteket, a portugálok pedig egyenlítettek, hiába kért időt Golovin Vlagyimir. Ráadásul Klujber Katrin fejbelőtte büntetőnél a portugál kapust, amiért piros lapot kapott. Ezt követően megrázta magát a magyar válogatott, és három gólos előnyre tett szert. A félidőt kihagyott magyar büntető, majd portugál gól zárta, így két gólos magyar előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Szünet után Háfra Noémi is belelendült, sorra lőtte az átlövés-gólokat, így a 45. percre már 25-16-ot mutatott az eredményjelző. A mérkőzés vége gólfesztivállá változott, a mieink tovább növelték előnyüket, és végül 13 gólos győzelmet arattak második mérkőzésükön.

Golovin Vlagyimir: - A szünetben elmondtam a lányoknak, hogy jó az, amit csinálnak, betartják, amit kértem, de jobban kell koncentrálniuk, mert rengeteget hiba volt a játékban. Ziccereket hagytunk ki és sok labdát adtunk el. A második játékrészben folytattuk a jó játékot, de sokkal kevesebb hibával, aminek szerencsére meg is lett az eredménye.  Az elefántcsontpartiak elleni meccs hiányozni fog, mert azt érzem, hogy szükségünk lenne még játékra a hétvége előtt. A következő edzésünkön egymás elleni játékkal készülünk a hátralévő két csoportmeccsünkre.

Háfra Noémi: - Végre magamat tudtam adni, és felszabadultan játszottam. A csapaton is látszódott, hogy a végére könnyebben ment a játék, nagyon jól mentünk. A szünetben átbeszéltük a hibákat az öltözőben, Vova (Golovin Vlagyimir – a szerk.) elmagyarázott mindent, mit hogyan tegyünk, és ez sokat segített. Fantasztikus volt, hogy ennyien kijöttek megnézni minket, és remélem, egyre többen lesznek. Tényleg nem gondoltam volna, hogy majdnem teltházas lesz a mérkőzésünk.

Tóvizi Petra: - Óriási dolog, hogy ennyien itt vannak a meccseinken, támogatnak minket, szurkolnak nekünk, nagyon felemelő érzés, ami előre viszi a csapatot. Talán ez is segített, mert elkezdtünk még jobban hajtani, akartunk, összeszedtük magunkat és örülök, hogy a döcögős kezdet ellenére megtudtuk ezt oldani, és nyertünk.

Brazília-Norvégia 20–25 (8-13)

A világbajnokság nyitómeccsén a magyar csapattól vereséget szenvedő brazil válogatott a norvégok ellen kissé álmosan kezdett. Az első öt perc mindkét fél részéről találat nélkül telt, majd az északiak magukra találtak és domináltak mindkét félidőben. Sok brazil kapufát és gyönyörű norvég lerohanásokat láthattunk; a dél-amerikaiaknak két (a mérkőzés során összesen három) kihagyott hétméteresre és hét gólos hátrányra volt szükségük, hogy pontosítsák lövéseiket. Így is nehéz dolguk volt a hatékony európai védelemmel szemben, mely gyors fordulásokkal tudta gólra váltani a gyakori labdaszerzéseit és végül öt góllal győzött.

C-csoport:

Paraguay-Románia 25-41 (13-16)

Nehezen indult be a gólgyár a találkozón, a lefújásig mégis hatvanhat találat esett. A hétméteresekkel tarkított első játékrész végére a szinte végig vezető román válogatott háromgólos előnyt tudhatott magáénak az azonnali kontrákat produkáló ellenféllel szemben. Szünet után már nem voltak meg a gyors válaszok a dél-amerikaiak részéről, így apránként nőtt a különbség. Hiába a félidőközepi fellángolás, a szívvel-lélekkel, csapatként küzdő Paraguay tizenhat gólos vereséggel zárta a 2. fordulót.

Japán-Dánia 23-33 (9-17)

A japán csapat vereségből, míg a dánok győzelemből gyűjtötték be a másodikat. Már szünetre nagy különbség alakult ki, miután a japánok hét a hat elleni játékát a dánok rendre kivédekezték, és üres kapus gólokat dobtak. A kemény, ám sportszerű összecsapás végére tíz gólos győzelmet aratott Dánia csapata.

Angola-Hollandia 21-37 (10-19)

Hollandia már a mérkőzés elején nagy előnyre tett szert, majd a második félidőt már kényelmesebbre vette, ám így is tizenhat gólos győzelmet aratott.

Kiütéses magyar győzelem Portugália ellen!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK