A világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Franciaország legyőzte Svédországot a D-csoportban, Németország pedig a spanyolok ellen aratott sikert. A B-csoportban orosz és szlovén győzelem született.

A-csoport:

Norvégia-Montenegró 31-20 (15-10)

A montenegróiak durvább kezdése sem tudta megakadályozni, hogy a norvégok gyorsan bebiztosítsák 3 gólos előnyüket, melyet végig sikerült is tartaniuk az 1. félidő során. Az északiak mutatós figurákkal lőttek el a védelem felett és között. A délszláv csapat hiába próbálta közelebb verekedni magát, összeszedett skandináv sikerrel zárult a mérkőzés.

Brazília-Portugália 15-16 (11-12)

Élvezet volt egy ilyen kiegyensúlyozott, pörgős mérkőzést látni: mindkét fél temperamentumos és szemet gyönyörködtető megmozdulásokkal próbált ellenfele fölé kerekedni. Intenzív védekezés és erőteljes gólok jellemezték az összecsapást, melynek végén a portugálok örülhettek az utolsó másodpercekben dobott góllal.

B-csoport:

Oroszország-Izland 32-14 (15-6)

Az első felvonásban a hosszas, ám eredménytelen izlandi támadások és a gyors, hatékony orosz válaszok játszottak főszerepet. Hiába nyitottak az első fél percben góllal a szigetországiak, negyedóra elteltével 10-2 állt a táblán. A kékmezesek körbelőtték a kaput, így a szünetben 9 gól különbséggel vezettek az oroszok. A térfélcsere hiába hozott némi egyensúlyt a játék dinamikájába, az oroszok lehengerlő szerepléssel állították be a 32-14-es végeredményt.

Dél-Korea-Szlovénia 24-21 (15-11)

A szlovénok meglepődtek a koreaiak 2-0-s kezdésén, de gyorsan összeszedték magukat és egy nagyon tempós (nézői szemmel szinte teniszmeccsre emlékeztető) játékrészt sikerült produkálniuk. A félidőben 15-11 volt az állás. Az európaiak kapusa tiszta lövéseket és büntetőket is megfogva, bravúrosan védett, ám ez sem volt elég, hogy a lábbal jól játszó ázsiaiakkal felvegyék a versenyt, akik végül 24-21-re nyertek.

Kína-Chile 23-27 (17-12)

Mindkét csapatra a gyors, élénk játék volt jellemző, látványos félidőket hozott az azonos stílusú gárdák összecsapása. Sok szép védés és még több büntető tarkította a mérkőzést. A kínaiak gyakran hagyták őrizetlenül a kaput, amit a chileiek ki is használtak, végül a dél-amerikaiak 4 gólos győzelemmel zárták a napot.

C-csoport:

Dánia-Paraguay 37-23 (19-11)

Esélyeshez méltóan kezdték találkozót a dánok, már az első percektől kezdve domináltak. Paraguay nem tudott fogást találni a szervezetten védekező északiakon, így négy gólnál közelebb ritkán került ellenfeléhez a félidőben. A második játékrészre sem változott a játék képe, a junior vb-címvédő Dánia megérdemelt győzelmet aratott.

Hollandia-Románia 29-27 (12-14)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél keményen és szervezetten védekezett. Sok kiállítás tarkította az első félidőt, amelyben Románia jobb helyzetkihasználásának köszönhetően két gólos előnyre tett szert. A torna eddigi legfeszültebb és legkiélezettebb második félidejét hozta a találkozó, amelyből a koncentráltabb hollandok kerültek ki győztesen.

Angola-Japán 25-29 (12-17)

Japán kezdte jobban a mérkőzést, de Angola lelkes játékának köszönhetően tartani tudta a lépést ázsiai ellenfelével. A második félidő elején az afrikai együttes sokat hibázott, így jobb helyzetkihasználásának köszönhetően Japán megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

D-csoport:

Franciaország-Svédország 19-15 (6-5)

Mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy a veretlenség megőrzése volt számára a tét. A kapusoké volt a mérkőzés eleje, a 15. percig csupán 1-1 gól esett. A második játékrész mindkét oldalon gólerősebb játékot hozott, egy ideig fej-fej melletti küzdelemmel, aminek a végére a franciák új erőre kaptak. Svédország begyűjtötte első vereségét, a D-csoport élére a francia válogatott került.

Németország-Spanyolország 27-21 (13-12)

A német válogatott három kapott gól után csatlakozott be a mérkőzésbe, mégis jobban zárta az első felvonást. A lendület a második félidőre is kitartott, a németek egyre hatékonyabban törték át a kemény spanyol védelmet. Németország ezzel magabiztosan szerezte meg első győzelmét.

Horvátország-Egyiptom 30-19 (11-12)

Nagy meglepetésre az egyiptomi csapat, amely a sérülések miatt megfogyatkozva állt fel, mégis uralta az első félidőt, amihez a bravúros kapusteljesítménye is hozzájárult. A szünet után a horvát védelem erősödött, az egyiptomi fáradt, így biztos horvát siker született, ráadásul az egyiptomiaknak nem sikerült ezúttal sem sérülés nélkül megúsznia a találkozót.

Franciaország közel a csoportgyőzelemhez!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK