Folytatta remek szereplését az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat debreceni állomásán a magyar válogatott. A Főnix Arénába kilátogató nézők a helyszínen szurkolhatták végig az 1000 méteres selejtezőket, valamint a 3000 méteres női, illetve az 5000-es férfi váltó végletekig izgalmas negyeddöntőit.

A debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világkupa második napja a női 1000 méter selejtezőivel kezdődött, és a nagysikerű csütörtöki etap hangulata csak fokozódott az Arénába kilátogató, egyre népesebb szurkolótábornak is köszönhetően. Kónya Zsófia (SZKE) és Jászapáti Petra (SZKE) magabiztosan jutott tovább a következő körbe, ugyanis futamjaikban egyaránt második helyen végeztek. Bácskai Sára Lucát (MTK) viszont szabálytalan előzése miatt sajnos a döntőbíró kizárta. Zsófi és Petra ezután is sikeresen szerepelt; előbbi stabil második helyezésének köszönhetően folytatja a vasárnapi negyeddöntőkben, utóbbi pedig 1:30:797-es futamidejével, harmadikként léphetett tovább a következő fordulóba.


Hasonlóan feszült küzdelmeket láthattunk a férfiak 1000 méteres távján is. Úgy tűnt, hogy remek formában lévő fiaink megismétlik a tegnapi napon látott lehengerlő százszázalékos teljesítményüket. Krueger John-Henry (FTC) és Liu Shaoang (FTC) elképesztő precizitással végzett első helyen futamában, Liu Shaolin Sándor (FTC) pedig másodikként jutott tovább. A folytatásban azonban az addigi sikerszéria kicsit megtört, Krueger John-Henry ugyanis egy rosszul sikerült előzés miatt elvesztette lendületét, és végül ötödikként végzett futamában, így vasárnap csupán a helyosztókon lesz ezen a távon érdekelt. Azonban a Liu tesók futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőkben.


A mai versenynap fináléjának középpontjában a női és férfi váltók voltak. A hölgyek 3000-es negyeddöntőjében a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somogyi Barbara (FTC) és Sziliczei-Német Rebeka (FTC) alkotta kvartett lépett jégre, ám lecsúsztak a továbbjutásról, mivel csupán futamharmadikként zártak. Fiaink 5000 méteren Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Varnyú Alex összeállításban vívtak ki bravúros első helyezést, amelyről célfotó döntött, így holnap az elődöntőben folytathatják.


Szombaton azonban nemcsak a férfi váltónk döntőbe jutásáért szoríthatunk, hiszen a legrövidebb egyéni távon, valamint 1500 méteren már érmeket és az olimpiai kvóták szempontjából értékes világkupa pontokat osztanak. Női 500-on Kónya Zsófi, míg a férfiaknál ugyancsak 500-on a Liu testvérek és Krueger John-Henry is a döntőt, illetve a dobogós helyek egyikét célozza meg. Női 1500 méteren Jászapáti Petra, a fiúknál pedig a szülinapos Liu Shaolin Sándor, valamint öccse, Liu Shaoang és Krueger-John Henry – utóbbi kettő azonos elődöntős futamban – szintén éremesélyekkel léphetnek a debreceni Főnix Aréna jegére.


A hétvégi döntőkön minél több szurkolót várnak a szervezők a Főnix Arénába. Jegyek még kaphatók az esemény hivatalos magyar nyelvű oldalán, az alábbi linken:

stwc2021hun.hu


Forrás: hunskate.hu

Fotó: Derencsényi István 

Fokozódó izgalmak a debreceni short track világkupán

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK