A januári Európa-bajnokság budapesti, szegedi és debreceni mérkőzéseit a koronavírus elleni védettség igazolásával, vagy 72 órán belüli negatív PCR-teszttel lehet látogatni, természetesen érvényes belépőjegy vagy bérlet mellett.

Az Arénába lépés előtt minden szurkoló karszalagot kap, a maszk használata pedig kötelező a csarnokban való tartózkodás ideje alatt. A budapesti MVM Dome mellett szurkolói zóna működik majd minden játéknapon –kiegészítő programokkal, élményparkkal, nyereményjátékokkal –, ahova az aznapra érvényes budapesti Eb-jeggyel vagy bérlettel lehet belépni.


Az Európa-bajnokság magyarországi szervezőbizottsága a 743/2021. (XII. 21.) Kormányrendeletben rögzített rendelkezésekre támaszkodik, így azoknak megfelelően fogadhatjuk a szurkolókat a budapesti, a debreceni és szegedi arénában.

 

Hogyan vehetek részt az Európa-bajnokság mérkőzésein?

Az érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel rendelkező szurkolók az Eb mérkőzéseit védettségi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogathatják. Ez azt jelenti, hogy a koronavírus elleni oltással nem rendelkező szurkolók is részt tudnak venni az eseményen, negatív teszttel.

 

Hogyan léphetek be az arénába?

A védettséget igazoló dokumentumokat vagy a 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt igazoló magyar vagy angol nyelvű dokumentumot az erre kijelölt védettséget igazoló karszalag átvevő pontokon szükséges igazolni (elfogadják az EESZT telefonos applikációját is). Ugyanitt a védettséget igazoló dokumentumon szereplő személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél) bemutatása is kötelező. Az érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után minden szurkoló karszalagot kap a belépéshez, ezzel tud részt venni az eseményen.

 

Hol vehetem át a karszalagot?

A karszalagátvevő pontokon, amelyek az alábbi helyszíneken várják a szurkolókat a megadott időpontokban:

 

Családi jegy esetén minden családtag megjelenése kötelező a helyszínen. A karszalagokat kizárólag személyesen lehet átvenni, meghatalmazás nem érvényesíthető! Mivel óriási az érdeklődés az Eb-mérkőzések, különösen a magyar válogatott találkozói iránt, minden szurkolót arra kérünk, hogy időben induljon el a mérkőzésekre, érdemes a karszalagot már a mérkőzés előtti napon felvenni a fennakadások elkerülése érdekében.

 

DEBRECEN

Hódos Imre Sportcsarnok, parkoló

4028 Debrecen, Kassai út 32-34.

Nyitvatartás: 2022. január 11. és 17. között, 7:00-tól 20:30-ig.

 

Mi történik akkor, ha megsérül a védettséget igazoló karszalagom?

A sérült karszalag bármelyik karszalagátvevő ponton cserélhető a sérült karszalag és az érvényes belépő bemutatását követően.

 

A jegyem kizárólag kinyomtatva érvényes vagy elektronikus formában, mobiltelefonon is bemutatható?

Az Európa-bajnokságra megváltott belépőjegyek papíralapon és sérülésmentes kijelzővel ellátott, működőképes mobiltelefonon is bemutathatóak a beléptetésnél, amennyiben a vonalkód a beléptetési rendszer számára jól olvasható és érvényes, a belépésnek nincs akadálya.

 

Milyen szabályok érvényesek a 18. életévüket még be nem töltött személyekre?

A 12. életévét betöltött személyeknek szükséges igazolnia a koronavírus elleni védettségét vagy be kell mutatnia a 72 órán belüli negatív PCR-teszteredményt. A 12 év alatti gyermekek a koronavírus elleni védettségét igazoló, 18. életévét betöltött személy felügyelete alatt vehetnek részt az eseményen.

 

A 18. életévét betöltött személy felügyelete alatt legfeljebb tíz, 12 évnél fiatalabb személy állhat.

 

Viselnem kell-e maszkot a rendezvény alatt?

Igen. A 6 évnél fiatalabb, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével minden néző számára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése a rendezvény területén. (A maszkot csak az étkezés, italfogyasztás idejére lehet mellőzni.) Javasoljuk az FFP2 típusú maszk használatát.

 

Lesz szurkolói zóna a budapesti helyszínen?

Igen!

Minden budapesti játéknapon várjuk a kézilabdabarátokat catering-szolgáltatással, aktivitásokkal, kvízjátékokkal és persze közös meccsnézéssel az MVM Dome melletti szurkolói központban. A helyszínen kipróbálható a többi közt a Watch Games. See More. kézilabdás készségeket felmérő, a legmodernebb digitális eszközökkel ellátott élményparkja, a Magyar Diáksport Szövetség támogatásából felállított multiball és egy speciális kommentátorállás is. A szurkolói zónába adott napra érvényes budapesti jeggyel vagy bérlettel lehet belépni.

 

A szurkolói zóna nyitvatartása:

 

2021. január 13.: 16:30-23:30

2021. január 14.: 17:30-23:30

2021. január 16., 18.: 15:00-23:30

2021. január 20., 22., 24., 26., 28., 30.: 12:30-23:30

 

Mikor ne induljak el a mérkőzésre?

Amennyiben betegségre utaló tünetek jelentkeznek, láz, vagy rossz közérzet esetén, mindannyiunk biztonsága érdekében kérjük, ne induljon el az Európa-bajnokság helyszíneire.

 

Lehet parkolni a csarnokok mellett?

A Főnix Aréna buszparkolóit január 10. és 17. között nem lehet igénybe venni, ezeket a helyeket a kontinensviadalon közreműködőknek tartják fenn a szervezők. A személyautók számára fenntartott rész elérhető a szurkolók számára. 

Férfi kézilabda Eb: szurkolói információk és hasznos tudnivalók

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK