Férfi futsalosaink kedden 18.15-től a horvátokat fogadják vb-selejtező csoportjuk utolsó fordulójában a Főnix Arénában. A tét a pótselejtező nélküli elitkörös szereplés, amire csak győzelem esetén lehet esély.

A múlt heti, Izrael elleni idegenbeli 6-1-es siker azt jelenti, hogy férfi futsalválogatottunknak még két esélye van arra, hogy biztosítsa a helyét a világbajnoki selejtező elitkörében. Ha sikerülne legyőzni a már biztos csoportelső horvátokat, akkor – a többi eredmény függvényében – akár pótselejtező nélkül bejuthatnánk a következő szakaszba, pontvesztés esetén áprilisban biztosan pótselejtező vár a mieinkre.

A csapat célja természetesen a győzelem, ehhez viszont bravúrra lesz szükség, a horvátok ugyanis a világranglistás helyezésük és az előző évek eredményei alapján is előttünk járnak jelenleg, ősszel hazai pályán 5-1-re győztek ellenünk. Bár számukra tét nélküli a mérkőzés, a legerősebb keretükkel érkeztek Debrecenbe, de a mieink alaposan felkészültek a feladatra, és az izraeli győzelem után önbizalom terén is jól állnak.


– Jól sikerült az Izrael elleni mérkőzés, elsősorban a második félidőnk. Rendben volt a koncentráció, bejöttek a taktikai húzásaink, ennek lett az eredménye a nagy különbségű győzelem – mondta az mlsz.hu-nak az Izraelben nagyszerű teljesítményt nyújtó, két gólt szerző Dávid Richárd. – Az előző négy hónapban sokat lépett előre a válogatott mentálisan, ennek is köszönhető, hogy jóval hatékonyabban tudtuk megvalósítani a taktikai tervünket. De nemcsak mentálisan, hanem fizikálisan is sokat javultunk az elmúlt hónapokban, úgy érzem, egységesebbek vagyunk, nagyobb a csapaton belüli kohézió, ami ugyancsak meghatározó lehet a soros tétmérkőzéseinken. Nehéz meccs vár ránk kedden, de hiszünk abban, hogy legyőzhetjük a horvátokat. Fontos lesz, hogy milyen napot fog ki a csapat és milyet az ellenfél, de optimizmusra ad okot, hogy egységesek, céltudatosak vagyunk, mindenki extra motiváltan fog játszani, és taktikailag is alaposan felkészültünk a találkozóra.


A horvátok elleni keddi mérkőzést (Debrecen, Főnix Aréna, 18.15) az M4 Sport élőben közvetíti. A mérkőzésre szóló jegyeket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint a helyszínen lehet megvásárolni 1000 forintos egységáron.

Forrás és fotó: mlsz.huDebrecenben visszavágna a horvátoknak a futsalválogatott

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK