November 26-án (vasárnap) 19 órától a Főnix Csarnokban játssza első hazai világbajnoki selejtezőjét a legutóbbi kontinensviadalon nyolcaddöntős nemzeti csapatunk.

A sikeres Európa-bajnoki szereplés után újabb komoly erőpróba vár a magyar kosaras legényekre. Sztojan Ivkovics válogatottja a ,,C” jelű kvartettben Lengyelország, Litvánia és Koszovó ellen mérkőzik meg oda-visszavágós rendszerben a 2019-es kínai világbajnokságra kvalifikáló selejtezősorozatban. A spanyol Barcelonában légióskodó Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem áll rendelkezésre.

A mieink november 24-én előbb az Eb-n négy vereséggel és egy győzelemmel a csalódást keltő, 18. helyen záró lengyelekkel játszanak, majd két nappal később az előselejtezőből másodikként továbbjutó, két honosított amerikaival érkező Koszovóval találkoznak a Főnix Csarnokban.  

A csoportból az első három helyezett jut tovább a következő selejtezőkörbe. Amennyiben Vojvodáék sikerrel veszik az akadályt, akkor a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, szintén oda-visszavágós alapon. Az így kialakult hatos csoport lejobb három válogatottja részt vehet a jövő évi világbajnokságon.

Jegyek a Sport Hotelben, illetve a jegy.hu-n, már 500 Ft-tól kaphatók. Jöjjön és szurkoljon Ön is élőben a magyar válogatottnak!

A magyar válogatott bő kerete:

Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Tóth Norbert (Falco), Ferencz Csaba (Körmend), Molnár Márton (KTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Marko (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzic Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Falco)

A magyar válogatott vb selejtezői:

2017. november 24.

Lengyelország–Magyarország, Bydgoszcz, 18.15

2017. november 26.

Magyarország–Koszovó, Debrecen, 19.00

2018. február 23.

Litvánia–Magyarország

2018. február 26.

Magyarország–Lengyelország

2018. június 28.

Koszovó–Magyarország

2018. július 1.

Magyarország–Litvánia

Debrecenben a magyar férfi kosárlabda válogatott!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK