,,Büszkeséggel tölt el, hogy ismét egy színvonalas, nemzetközi szinten is elismert eseménynek ad otthont városunk”-hangsúlyozta tegnap esti megnyitó beszédében Dr.Papp László, Debrecen polgármestere, mely előtt látványos körülmények között a jégre került a vb-n résztvevő 44 ország nemzeti lobogója is.

Sajnos az első nap magyar szempontból nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hiszen az újonc Böröcz Máté nem jutott be a legjobb 24 közé, ahol két orosz versenyző, Aliev és Samarin  ( a képen) várja a legjobb pozícióból a folytatást.

A párosok mezőnyében pedig a cseh Duskova, Bidar duó vezet imponáló magabiztossággal.

Ma 12.30-tól a jégtáncosok következnek, szám szerint 31 pár, közte a magyar színeket képviselő Kimberley Wei - Ilias Fourati és a Marton Villő -Semko Danyl kettős, este pedig a páros műkorcsolyázóknál már világbajnokot is avatnak.

A jeges parádé folytatódik a Főnixben, a látvány önmagáért beszél!

 

 

SAJTÓKONFERENCIA

Junior férfi, rövid program

 

DmitriAliev (RUS), rövid program: 1. helyezés

Jónak értékelem a mai programomat. Úrrá tudtam lenni az idegeimen és az érzelmeimen. Reggeltől jól tudtam koncentrálni végig, amíg lefutottam a programomat. Örülök, hogy minden jól jött ki ma.

(Szeretné-e, hogy a négyfordulatost engedélyezzék junior szinten a rövid programban): Jelenleg eltérőek a szabályok, a juniorban vannak bizonyos megszorítások, pl.: nem ugorhatunk négyfordulatost. Ez mindenkire ugyanúgy vonatkozik, így négyfordulatost senki nem ugorhatott a rövidben. Szeretném beilleszteni a rövidprogramomba, és nem csak egyet, de nem tudom jó lenne-e ha engedélyeznék.

(A ráháruló nyomásról, hiszen az egyik legjobb versenyzőnek tartják): Persze van egy kis nyomás, hiszen ez mégis csak egy Világbajnokság, egy nagyon fontos verseny. Úgy készültem rá, mint bármilyen másik megmérettetésre, és fizikálisan is, és mentálisan is nyugodt akartam maradni, úgy, hogy ne terelje el semmi a figyelmemet. Nyomás alatt voltam, de képes voltam kezelni a helyzetet.

 

Alexander Samarin (RUS), rövid program: 2. helyezés

Meg vagyok elégedve a mai előadásommal. Minden tőlem telhetőt megtettem. Egész szezonban erre a versenyre készülte. Ma minden összejött, és én boldog vagyok. Meglátjuk mi lesz a szabadprogramban.

(A négyfordulatost illetően): Személy szerint azt gondolom, hogy ha engedélyeznék a négyfordulatost a rövidprogramba, értelmetlen lenne Junior korcsolyázásnak hívni. Akkor minden ugyanolyan lenne, mint a felnőtt mezőnyben. Ezért kénytelenek vagyunk nagyobb figyelmet fordítani a részletekre, és a négyfordulatost bemutathatjuk a szabad programban. Szerintem ez jól van így.

 

DenissVasiljevs (LAT), rövid program: 3. helyezés

A tőlem telhető legjobban korcsolyáztam. Remélem, legközelebb még jobban megy, és meg tudom mutatni, a legjobb formámat. Nagyon örülök, hogy itt lehetek ezen a Világbajnokságon.

(A négyfordulatost illetően): Szuper lenne, ha engedélyeznék a négyfordulatost a rövid programban. A műkorcsolya évről évre fejlődik. Régebben egyáltalán nem tudtunk négyfordulatost ugrani, most folyamatosan fejlődünk. Szerintem ez az ugrás kell a Junioroknak. Szóval, szerintem nagyon jó lenne, ha megpróbálhatnánk.

(A ráháruló nyomásról, hiszen az egyik legjobb versenyzőnek tartják): folyamatos nyomás alatt vagyok, ami a legfontosabb számomra, és korcsolyázás közben mindig ezt tartom szem előtt, az az, hogy le tudjam győzni magam. Ez a dolgom. Nem lényeges milyen eredményeim voltak előzőleg, csak az számít, hogy fejlődtem.

Bemutatkoznak a jégtáncosok is a vb-n

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK