A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola és Jégkarc Egyesület tehetségei is szerepet vállaltak a junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság megnyitóján.

A látványos műsor mellett a jégre került a 44 ország nemzeti lobogója is. 

A köszöntők:

Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke megnyitó beszéde:

Tisztelt Polgármester úr, Igazgató úr, Alelnök Asszony, Hölgyeim és Uraim!

Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy 22 év után újra Magyarországon láthatjuk a világ legjobb junior műkorcsolyázóit és jégtáncosait, ezúttal itt Debrecenben. A magyar szövetség az elmúlt időszakban jó néhány világversenyt rendezett, például a hosszúpályás gyorskorcsolyázó Európa-bajnokságot, 2014-ben a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, s Debrecen is szolgált már világbajnokság helyszínéül, nevezetesen a Rövidpályás Gyorskorcsolya világbajnokságot láttuk vendégül három éve. Nagyon remélem, hogy ez az alkalom is jó szolgálatot tesz, hogy minél többen megszeressék ezt a fantasztikus sportot. Nyugodtan mondhatom, hogy hosszútávon vérmes reményink lehetnek a fiataljaink teljesítménye láttán. Még nagyon az elején vagyunk annak az útnak, hogy magyar korcsolyázó, magyar táncos újra világversenyen dobogón állhasson, de ez az esemény is kitűnő lehetőség arra, hogy felmérjük, hol is tartunk és megnézzük, hogy még mit kell tennünk. Akik pedig kilátogatnak ide a versenyekre, nem csak a magyarokért izgulhatnak, de tudhatják, hogy két év múlva a téli olimpián valószínűleg jó néhány debreceni dobogós vagy adott esetben győztes áll majd az eredményhirdetés emelvényén, hiszen ez a mezőny pont akkor, a téli olimpia idején ér oda pályája meghatározó napjaihoz. Kívánok ezért mindenkinek nagyon jó szórakozást itt Debrecenben és remélem nem ez az utolsó alkalom, hogy Debrecen ISU világversenyt köszönthet a városában. Kívánok mindenkinek a legjobb tudása szerinti eredményeket, de természetesen a magyar szövetség elnökeként mi mást mondhatnék, mint hogy hajrá Magyarország, hajrá Debrecen!

Dr. Papp László Debrecen polgármesterének megnyitó beszéde:

Szeretettel köszöntöm a versenyzőket, valamint a műkorcsolya és jégtánc iránt érdeklődőket itt Debrecenben, abból az alkalomból, hogy a mai nappal kezdetét veszi az ISU Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság.

Debrecen az elmúlt évek alatt elkötelezte magát a sport iránt, hiszen számos sportág és sportkedvelő ismerhette meg városunk nevét az elmúlt másfél évtizedben.

A mai nappal kezdődő világbajnokságon 44 ország 176 versenyzője vesz részt, s polgármesterként büszkeséggel tölt el, hogy ismét egy színvonalas, nemzetközi szinten is elismert eseménynek ad otthont városunk. Külön köszönet jár a szervezőknek, akik garanciát jelentenek arra, hogy a helyszínt biztosító Főnix Csarnokban, mindig képesek voltunk a legmagasabb elvárásoknak megfelelő színvonalon megrendezni a hazai és nemzetközi sporteseményeket, ezáltal biztosítani, hogy Debrecenben méltó helye van a rangos nemzetközi sporteseményeknek.

Kedves Versenyzők, Kedves Sportrajongók!

Reményeim szerint a verseny eseményei mellett felfedezik majd városunk szépségeit is, s találkoznak majd a hamisítatlan debreceni vendégszeretettel és azzal a miliővel, ami miatt mi méltán büszkék vagyunk városunkra.

Bízom benne, hogy az itt eltöltött napok szép emlékként maradnak meg, s mindez olyan élményekkel gazdagítja Önöket, amelyekre örömmel fognak emlékezni, és ennek okán szívesen térnek vissza hozzánk!

Kívánom minden versenyzőnek, hogy az általa várt legjobb eredményt érje el! Minden résztvevőnek hibátlan kűröket és sportszerű versenyt, a rangos nemzetközi zsűrinek jó munkát, a korcsolyakedvelő közönségnek pedig kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok.

Tjasa Andrée-Prosenc, az ISU képviselője megnyitó beszéde:

Hölgyeim és Uraim, kedves műkorcsolya iránt érdeklődő barátaink!

Az ISU és elnöke, Ottavio Cinquanta úr nevében melegen üdvözlöm Önöket, akik azért jöttek, hogy megtekintsék a 2016-os ISU Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság csodás megnyitóját, melyet Debrecen szép városában tartunk. Ez a bajnokság sorozatának 39-edik alkalma, ahol a 44 ISU tagállam 176 legjobb fiatal versenyzője küzd meg az érmekért ezen a kulcsfontosságú ISU rendezvényen.

Hálás köszönettel tartozom a Magyar Országos Korcsolya Szövetségnek, Kósa Lajosnak, a MOKSZ elnökének, Debrecen volt polgármesterének, Sallak Györgynek és csapatának, hiszen támogatásuk nagyban hozzájárult a korcsolyasport fejlődéséhez.

Köszönöm továbbá a szervezőbizottság és az önkéntesek munkáját, amit az esemény előkészítésébe fektettek. Végül pedig hálás vagyok Debrecen önkormányzatának is. Magyarországon volt már Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság kétszer, mindkét alkalommal Budapesten, így meg vagyok győződve, hogy a helyiek is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy mindenki számára emlékezetes legyen az itt töltött időt.

Sok szerencsét kívánok mindegyik versenyzőnek, és Önöknek, kedves nézők! Élvezzék a versenyt és szurkoljanak a fiatal korcsolyázóknak!

A 2016-os debreceni ISU Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságot ezennel hivatalosan megnyitom.

Köszönöm szépen!

A világbajnokság ünnepélyes megnyitója

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK