Ötgólos győzelmet aratott a Főnix Csarnokban a magyar női junior kézilabda válogatott a Koreai Köztársaság ellen, az aranyéremért a csoportkörben egyszer már legyőzött Norvégia következik.

Magyarország-Koreai Köztársaság 30-25 (14-11)

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött az elődöntő. Koreai gólt követően Háfra szerezte az első magyar gólt. Támadásban jól működtek a magyar figurák, folyamatosan vezettünk. Korea próbált gyorsítani a játékon, és egyenlített az első negyedóra végén, majd lehetőséget kapott Kácsor és Szabó is. 2-0-ra nyertünk meg egy emberhátrányt, a 22. percben időt kért Korea (11-8). Kácsor remekelt támadásban, a 26. percben pedig Golovin Vlagyimir tette le a T-betűt (13-9). Pontatlanabbá váltak a magyar támadások, Korea zárkózott, de Lakatos gólja révén három gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Jól kezdte a folytatást a magyar csapat, az ázsiaiak hamar időt kértek, felváltva estek a gólok, a 43. percben 23-19-nél magyar időkérés következett. Korea megnyitotta a védelmét, mindkét csapat sokat hibázott, de Klujber labdaszerzés után az üres kapuba talált. Kockáztattak a koreaiak, de hibáztak is, Binó röbbször hárított, 29-24-nél kezdődött az utolsó négy perc. Az ázsiaiak nem tudtak újítani, öt gólos magyar siker született, így a mieink szombaton 20 órától Norvégia ellen a világbajnoki címért játszanak! Gratulálunk!

Golovin Vlagyimir: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a koreai válogatott stílusa különbözik az európai játéktól. Megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Bár nem sikerült mindent végrehajtani, amit elterveztünk, a közönség belehajszolt minket a sikerbe és a fináléba.

Háfra Noémi: - A meccs előtt láttuk a közösségi médiában, illetve a TV-ben is, hogy nagyon sokan lesznek és elkelt az összes jegy. Számítottam erre és nagyon örültem neki, motiválóan hatott a csapatra. A döntő előtt egy nappal nagyon elfáradtunk, inkább agyban van, amit frissíteni kéne, úgyhogy most megyünk pihenni, hogy holnap sok energiával tudjunk játszani. Annak ellenére, hogy holnap játszunk utoljára közösen együtt, ezzel még kevésbé tudtunk foglalkozni, mert a koreai taktikán gondolkoztunk, hogy mit kell majd alkalmaznunk a meccs alatt. Az egész vb alatt építkeztünk fokozatosan és itt vagyunk a végén, a döntőben.

Kácsor Gréta: - Amikor pályára küldött az edzőnk, mondta, hogy lőjek át és húzzam vissza a felső sarokba. És ez bejött. Azt is hozzátette, hogy a védekezés a lényeg, valamint a bátor játék. A norvégok ellen a legfontosabb az akarat lesz, és hogy ne álljunk meg még akkor sem, ha hátrányban leszünk. Mennünk kell előre. Itt most már nem állhatunk meg, nyernünk kell. Nagyon boldogok vagyunk!

A másik elődöntőben:

Oroszország-Norvégia 23-30 (12-14)

Bár mindkét csapat tempósan kezdte a mérkőzést, a félidő elején lőtt gyors gólokkal az orosz együttes került előnybe, egészen a félidő közepéig. Ezt követően a norvég csapat felzárkózott, s megfordította az eredményt. Így két gólos előnnyel mehetett a szünetre az északi csapat. A második játékrész elején sem lankadt a skandináv lendület, folyamatosan növelte előnyét. Ezzel a győzelemmel a holnapi döntő egyik résztvevője Norvégia.

Az 5-8. helyért:

Hollandia-Franciaország 29-23 (17-13)

A csoportkört hibátlanul záró franciák játékán látszott a kiesés utáni csalódottság. A mérkőzést a hollandok kezdték jobban, három gólos előnyben is voltak, innen még átvették ugyan rövid időre a franciák a vezetést, de a félidő hajrája ismét a hollandoké volt. A franciák a második félidőre sem tudták rendezni soraikat, továbbra is a hollandok uralták a játékot, így magabiztos győzelmet arattak.

Románia-Dánia 20-29 (11-13)

A mérkőzést végig Dánia uralta. Az első félidőben egyszer ugyan kiegyenlítettek a románok, de egy kizárás is hátráltatta őket, így a szünetben két góllal az északi csapat vezetett. Fordulás után a dánok fokozatosan húztak el ellenfelüktől, akik nagy ellenállást nem tanúsítottak, így megérdemelten arattak sima győzelmet és játszhatnak holnap az 5. helyért.

Július 14., szombat:

12:30 a 7. helyért: Franciaország-Románia

15:00 az 5. helyért: Hollandia-Dánia

17:30 a 3. helyért: Oroszország-Koreai Köztársaság

20:00 Döntő: Magyarország-Norvégia

 

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

 

 

A világbajnoki címért játszanak a magyarok!

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK