2016 és 2017 után április 14-én és 15-én újra a Főnix Csarnok ad otthont a Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének.

A legfontosabb kérdés, megállítja -e valaki a veszprémi hegemóniát? Nincs ebben semmi túlzás, tudniillik zsinórban tizedik győzelmére készül a bakonyi sztárcsapat. Az elmúlt két debreceni finálé a sportág lehető legjobb reklámja volt, hiszen két éve hétméteresekkel, tavaly pedig időn túli büntetőkkel nyerték meg a Magyar Kupát Nagy Lászlóék. A Bajnokok Ligájából való korai kiesés után meg pláne bizonyítani akar a Veszprém hűséges szurkolóinak.

A Telekom Veszprém - Balatonfüredi KSE elődöntőt szombaton 15.15-től játsszák a Főnix Csarnokban.

Előzetes nyilatkozatok:

Ljubomir Vrajnes vezetőedző: - Biztosan jó élmény lesz számomra a Magyar Kupa, hiszen nekem még minden új, nagyon vártam az eseményt. Remélem, remek hétvégét tölthetünk Debrecenben, miközben két nagyon jó meccset játszunk. Természetesen az első mérkőzést meg kell nyernünk, aztán következhet a döntő, de az egész hétvégére úgy készülünk, hogy a végén mi hozhassuk haza a kupát.

Nagy László csapatkapitány: - A Klub és saját magunk részéről is egyértelmű elvárás a címvédés. Ehhez természetesen koncentráltan kell pályára lépnünk, már a Balatonfüred elleni elődöntőben is, ráadásul úgy vélem, szombaton nekünk nehezebb dolgunk lesz, mint a Szegednek. A legfontosabb persze az, hogy saját magunkra összpontosítsunk, és jó játékot produkáljunk. Semleges pályán 50-50 százalék esélye van a végső győzelemre a Szegednek és a mi csapatunknak is. Úgy vélem, a Tisza-partiak egyértelműen előrébb léptek az őszi szezonjukhoz képest. Nem hinném, hogy meglepetés lenne, ha Veszprém–Szeged döntő lenne a Magyar Kupában, ennek jegyében készülünk. Természetesen szeretnénk Debrecenben is élvezni a saját Szurkolóink bíztatását, ahogyan átéltük azt az elmúlt években is, akárcsak a bajnoki és a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken. Hajrá, Veszprém!

Jegyek a www.kezilabdaszeretlek.hu/jegy oldalon vásárolhatók.

Férfi Magyar Kupa négyes döntő, Debrecen, Főnix Csarnok

Április 14., szombat, elődöntők:

13:00 MOL-Pick Szeged–Csurgói KK

15:15 Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE

Április 15., vasárnap:

15:15 bronzmérkőzés

17:45 döntő

A Négyes Döntő résztvevői: Telekom Veszprém

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK