Szerdán a harmadik játéknappal befejeződött a visegrádi négyek futsaltornája a Főnix Csarnokban. Az U21-es csapatunk Lengyelország, az A-válogatottunk pedig Horvátország ellen játszott nagyszerű mérkőzést.

Mindkét csapatunk címvédőként érkezett a tornára, a fiataloknak sikerült a duplázás, a jelentősen átalakuló felnőtt csapatunk viszont csak az utolsó meccsen talált magára. A szerdai játéknap előtt tudni lehetett, hogy az U21-es csapatunknak megvan az esélye a címvédésre, a lengyelek elleni találkozó előtt pedig mindez biztossá vált, hiszen a csoportot vezető szlovák válogatott 3–1-re kikapott Csehországtól a 11 órakor kezdődő mérkőzésen.

Fehér Zsolt szövetségi edző csapata 13 órától lépett pályára a lengyelek ellen, és a képlet világos volt: amennyiben a magyar csapat legalább három góllal legyőzi ellenfelét, biztosan megnyeri a tornát.  

A csapat ennek megfelelően lépett pályára, és a kezdő sípszó után három másodperccel már labdát is szerzett az agresszív letámadással, és ez a jelenet megalapozta az egész mérkőzést. Bár a magyar csapat nagy elszántsággal játszott, ez okozott némi görcsöt is a játékosokban, talán ennek tudható be, hogy a lehetőségek ellenére csak a 9. percben sikerült megszerezni a vezetést.

A csapat ezt követően sem vette vissza, ment tovább a következő gólért, sőt gólokért, mert a félidő második felében tíz másodperc alatt két gólt is szerzett a válogatott, amelyet viszont nemhogy nem altatott el az előny, de épp ellenkezőleg: ekkor szabadult fel igazán, és még a szünet előtt bent volt a negyedik is, így 4–0-s magyar előnnyel fordultak a csapatok.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért: a magyar válogatott igazi örömjátékot bemutatva, hosszú labdatartásokkal uralta a meccset, olykor macska-egér küzdelem folyt a pályán, ami további két gólban is megmutatkozott. A lengyelek erejéből csak a szépítésre futotta a meccs végén, így a 6–1-es győzelem egyben azt is jelentette, hogy az U21-es futsalválogatottunk megvédte címét, és újra tornagyőztes lett a Visegrádi Négyek kupáján.

– Gratulálok a csapatomnak, le a kalappal a srácok előtt, még annál is jobb teljesítményt mutattak be, mint amit vártam, vagy amiben reménykedtünk. Átérezték, mit jelent a címeres mezben harcolni a győzelemért, és az első pillanattól kezdve tudásuk legjavát nyújtották. Az első két játéknapon kicsit belealudtunk a meccseink elejébe, ám ezúttal végig nagy nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket. Igyekeztem forgatni a centereket, mert ez a legmunkaigényesebb poszt, de mindenki hozzátette a magáét, és megérdemeltem védtük meg a címünket. A torna végén nemcsak a csapatomnak jár a gratuláció, mellettük szeretném megköszönni a vezetőség munkáját, külön kiemelve Dr. Holló Márton csapatmenedzser erőfeszítéseit, aki mindent megtett azért, hogy megfelelő legyen a felkészülésünk, és a tornán is csak a játékkal kelljen foglalkoznunk – értékelte a sikert Fehér Zsolt szövetségi edző.

Visegrádi Négyek Tornája, U21-es eredmények

1. játéknap

Lengyelország U21–Szlovákia U21 1–2

Magyarország U21–Csehország U21 2–2

 

2. játéknap

Lengyelország U21–Csehország U21 3–3

Szlovákia U21–Magyarország U21 3–3

 

3. játéknap

Csehország U21–Szlovákia U21 U21 3–1

Magyarország U21–Lengyelország U21 6–1

 

A torna végeredménye:

1. Magyarország 5 pont

2. Csehország 5 pont

3. Szlovákia 4 pont

4. Lengyelország 1 pont

 

A torna záró mérkőzése a magyar és a horvát A-válogatott összecsapása volt, melynek legfőbb tétje az volt, hogy a mienk fel tudnak-e állni az első két nap gyenge teljesítménye után.

Már az első percben kiderült, hogy a mezőny legerősebb tagja ellen egy egészen más magyar válogatottat láthatunk, mint a torna korábbi szakaszában. Ezzel kapcsolatban Dávid Richárd elárulta, hogy a meccset megelőzően összeült a csapat, hogy együtt átbeszélje a problémákat, a gyengébb teljesítmények mögött álló okokat, és a játékosok feltüzeljék egymást az előttük álló kihívásra.

A magyar válogatott rögtön a mérkőzés elején letámadta ellenfelét, és harcos, csupa szív játékkal teljesen egyenrangú ellenfele volt a magasan jegyzett horvát csapatnak. A 12. percben mindez az eredményben is megmutatkozott: Dávid Richárd lőtte ki kapufás góllal a hosszú sarkot, megszerezve ezzel a vezetést (1–0).

A folytatásban kiegyenlített erők küzdelme folyt a pályán, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Az első két összecsapáson tíz gólt kapó magyar együttes végre tudásához mérten játszott, és – Alasztics Marcell nagyszerű védéseinek is köszönhetően – gólnullon tartotta ellenfelét.

Bár nem volt benne a levegőben, két perccel a mérkőzés vége mégis kiegyenlített Horvátország, miután a csapatkapitány Dario Marinovic közelről a léc alá bombázott (1–1). 

– Az előző két meccset meghatározta, hogy képtelenek voltunk gólra váltani a lehetőségeinket, miközben hátul több öngólt is vétettünk. Az utolsó mérkőzésen szerettünk volna egy jó eredményt elérni az igen erős horvát csapat ellen, és ez a közönség támogatás mellett sikerült is. Külön is szeretném kiemelni a fiatal Alasztics Marcellt, aki ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott, és szeretnék gratulálni az U21-es válogatott tornagyőzelméhez is, úgy gondolom, a csapat több tagja is bizonyította, hogy számíthatunk rá az A-válogatottnál is – mondta a lefújást követően Sito Rivera szövetségi kapitány.

Visegrádi Négyek Tornája, A-válogatott eredmények

1. játéknap

Horvátország–Szlovákia 1–0

Magyarország–Csehország 0–6

 

2. játéknap

Csehország–Horvátország 1–3

Szlovákia–Magyarország 5–0

 

3. játéknap

Csehország–Szlovákia 8–2

Magyarország–Horvátország 1–1

 

A torna végeredménye:

1. Horvátország 7 pont

2. Csehország 6 pont

3. Szlovákia 3 pont

4. Magyarország 1 pont


Forrás:mlsz.hu

A magyar U21-es válogatott megvédte címét a visegrádi nemzetek tornáján

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK