Női futsalválogatottunk ma 19.30-tól Európa-bajnoki elődöntőt játszik a Főnix Arénában az ukránok ellen.

A debreceni női futsal Európa-bajnoki négyes döntő csütörtöki napján a négy válogatott hivatalos edzése szerepelt a programban. A magyar csapat negyedikként, este 20 órakor lépett pályára az elődöntőt megelőző utolsó gyakorlásán.


Pénteken 19.30-tól már népes közönség előtt kell bizonyítania az együttesünknek, a tét a döntőbe jutás és az ezzel járó biztos éremszerzés lesz. Ehhez azt az ukrán együttest kellene legyőzni, amely tavaly 2-1-re nyert ellenünk a portugália Eb bronzmeccsén, és azóta – néhány korábbi hiányzója visszatérésével – tovább erősödött a kerete.

Frank Tamás szövetségi edző szerint a magyar válogatott is lépett előre az elmúlt egy évben, de az erőviszonyokat figyelembe véve így is komoly bravúrra lenne szüksége pénteken a döntőbe jutáshoz.


– Szeretnénk hazai pályán, hazai közönség előtt a lehető legjobban szerepelni, ennek érdekében becsülettel felkészültünk a pénteki találkozóra – mondta Frank Tamás. – Egy kreatív, támadásban rendkívül erős ukrán csapat lesz az ellenfelünk, a célunk, hogy stabil védekezésből kiindulva megpróbáljuk elrontani a játékukat. Előfordulhat, hogy nem lesz sok gólszerzési lehetőségünk a mérkőzésen, ezért az adódó helyzeteket hatékonyan kell kihasználnunk. A hazai pálya nagy előny lehet, a magyar közönség előtt mindenki nagyon szeretne bizonyítani, ugyanakkor az ebből adódó nyomást nem könnyű kezelni. Remélem, a lányok felszabadultan, az Európa-bajnokság minden pillanatát kiélvezve egy kiélezett, jó meccset tudnak majd játszani az ukránok ellen.


Varga Adél – a pénteken szintén pályára lépő Üveges Katalinnal együtt – tizenöt évvel ezelőtt ott volt a női futsalválogatott első nemzetközi mérkőzésén, most pedig már csapatkapitányként vezeti ki az együttest a pályára. A két említett játékos egyébként szerdán Kozma Mihály szakágvezetőtől vette át a közelmúltban lejátszott 50. válogatott mérkőzése alkalmából készített MLSZ-emlékplakettet.


– Amatőr sportolóként pályafutásunk során nem nyílt alkalmunk arra, hogy annyi szurkoló előtt játszhassunk, mint a pénteki elődöntőben, ezért számunkra is hatalmas élmény lesz a mérkőzés – fogalmazott a TFSE színeiben futsalozó Varga Adél. – Különleges hangulatú meccs vár ránk, amire nehéz fejben felkészülni, de bízom benne, hogy mindenki számára erőt ad majd a közönség. Biztos vagyok benne, hogy számomra jelentős pluszt jelent majd, hogy a családom, a barátaim és várhatóan több ezer szurkoló előtt léphetek pályára. Az ukránok nagyon jó csapattal érkeztek, ezért roppant nehéz dolgunk lesz, de ahogy tavaly is sikerült szoros meccset játszanunk ellenük Portugáliában, úgy most is képesek lehetünk erre, és ebben az esetben miért ne billenhetne most felénk a mérleg nyelve?


Az ukrán-magyar elődöntő előtt, 16.00 órától Európa két legjobb csapata, a portugál és a címvédő spanyol együttes lép pályára a Főnix Arénában.

A négyes döntő mindkét játéknapjára a wfeuro2023.jegy.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni (az elődöntőkre 1000, a helyosztókra 1500 forintos áron). Az adott játéknapra szóló érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a mérkőzésnapokon ingyenesen vehetik igénybe a helyi közösségi közlekedést, vagyis belépőjegyük felmutatásával utazhatnak a DKV járatain.


Forrás és fotó: valogatott.mlsz.hu


A hazai pálya előnye sokat érhet az ukránok ellen

TOVÁBBI AKTUALITÁSOK