Női EHF EURO 2024 - történelem születőben

A 2024-es EHF női kézilabda Európa-bajnokság mérföldkő lesz a női kézilabdázás történelmében, hiszen először rendezik 24 nemzet részvételével a tornát, vagyis ez lesz a legnagyobb női Eb valaha! 2024. november 28-tól december 15-ig a csapatok három országban, Ausztriában, Magyarországon és Svájcban lépnek pályára. Három ország eltérő kultúrával, akiket egy erős, közös kézilabdához köthető szeretet köt össze. A torna logója is tükrözi az egyesített szellemiséget; a három ország színei, a piros, a fehér és a zöld dinamikusan találkoznak egy labda formájában.


Három házigazda, négy város, egy közös szerelem

Bázel (Svájc), Innsbruck (Ausztria) és Debrecen (Magyarország) a házigazda városok és az izgalmak epicentruma lesz a torna csoportmérkőzései során. Bázel, a francia és német határon elhelyezkedő tradícionális svájci város, élénk művészeti élettel, klasszikus svájci építészettel és ínycsiklandó csokoládéfalatokkal valódi élvezet nyújt az érzékeknek. Bázelben A 6500 fő befogadására alkalmas St. Jakobshalle lesz a svájci sport központja és kézilabdázás helyszíne. Kelet felé haladva az osztrák határ túloldalán a következő úticélunk: Innsbruck. Tirol fővárosa egyedi egyvelege a városi életnek, a kulturális gazdagságnak, és a természet szépségének. Ez a város magával ragadja mindazokat, akik szeretnek felfedezni, keresik az élvezeteket vagy új inspiráció után kutatnak. Körülölelve a gyönyörű osztrák Alpok által, az Olympiahalle-ban rendezik a mérkőzéseket, amely összesen 8000 férőhelyes. Kicsivel kevesebb mint 1000 km-el keletre érünk el a csoportkör utolsó állomásához, Debrecenbe. A város történelmi látnivalók sokaságával büszkélkedhet, kortárs épületek mellett, nyüzsgő bevásárlónegyeddel, jellegzetes kocsmáival és kávézóival izgalmas lehetőségeket kínál az idelátogatóknak. A Debrecenben található, nemrég megújult, 6500 férőhelyes multifunkcionális Főnix Aréna lesz a mérkőzések helyszíne. A középdöntőt Bécsben (Ausztria) és Debrecenben (Magyarország) játsszák, a döntő hétvége pedig a bécsi Wiener Stadthalle-ban lesz, amely 16 000 néző befogadására alkalmas. A helyszín méltó befejezése a tornának egy olyan élénk városban, ami birodalmi történelméről, barokk építészetéről, gazdag zenei örökségéről és virágzó kávéházi kultúrájáról ismert, így a kilátogatók biztosan nem fognak csalódni.


A torna, ami túlmutat az eddigieken

A 2024-es EHF női kézilabda Európa-bajnokság nemcsak egy torna; ez a női kézilabda ünnepe, amely összehozza a kézilabda barátokat Európa minden szegletéből. A legjobb kézilabdázók itt mutathatják meg képességeiket és elszántságukat. Szurkolók ezrei élőben nézhetik a tornát élőben a gyönyörű arénákban, vagy az EHFTV-n és a helyi közvetítőkön keresztül. Az Európai Kézilabda Szövetség közösségi felületei friss betekintéseket, lenyűgöző pillanatokat, gyönyörű fotókat, és a kedvenc kézilabda sztárok legjobb érdekességeit hozza el a kézilabda közösség számára. Minden készen áll egy egyedi és különleges eseményhez, amely minden kétséget kizáróan hosszú ideig emlékezetes marad a kézilabda világában, ezzel inspirálva a jövő generációit is.

WOMEN'S EHF EURO 2024
Kategória: Sportesemény
Eladható jegyek tipusa: Csak ülő helyek
Jegyár: 7 800 Ft-tól
Dátum: 2024.11.28. 
Esemény kezdése: 08:00
Esemény várható befejezése: 20:00
Helyszín: Főnix Aréna


JEGYVÁSÁRLÁS

TOVÁBBI PROGRAMOK