1970. szilveszterén vált országosan ismertté, amikor éjfél előtt pár perccel a Bergendy együttessel előadta a Mindig ugyanúgy című dalt a Magyar Televízióban.


A Bergendy lemezeladási példányszám-rekordokat döngetve, számtalan azóta is élő slágerrel ajándékozta meg a közönséget (Sajtból van a Hold, Jöjj vissza vándor, Love, stb.)


A Bergendy együttest követően Demjén Rózsi szólólemezt készített, amelyről a címadó Fújom a dalt, valamint a Sohase félj és a Mikor elindul a vonat című dal számtalan rádióállomás azóta is játszott népszerű slágere.


Ezt követte a 80-as években a V’Moto-rock korszak, amely korát megelőző progresszív zenekarként ontotta magából a korszak dalait (Gyertyák, Jégszív, El kell, hogy engedj, Fekszem az ágyon, stb.)


A V’Moto-rock korszakkal párhuzamosan 4 film címadó dalával tarolta a hazai könnyűzenei piacot: Szerelem első vérig, Szerelem második vérig, Moziklip, Honfoglalás.


Ebből a formációból Menyhárt János zeneszerző, gitáros a 80-as évek végén kezdődő Demjén szólókarrier meghatározó szereplőjévé vált. A korszak kezdetét a Szabadság vándorai című lemez fémjelezte.


Demjén lemezeinek eladási száma több millióra, koncertjei pedig több ezerre tehetők, melynek csúcspontjaként minden év december 30-án, a budapesti Arénát tölti meg.


A 2019-es év azonban nem úgy indult, hogy ez a zseniális zeneszerző, énekes, előadóművész karrierje tovább folytatódik. Combnyaktörés és agyérgörcs után minden koncertjét lemondta. Egy kivétel volt a december 30-i Aréna koncert, amire hála Istennek felépült és a koncert eufórikus népünnepéllyé változott. Ezt a hangulatot és látványvilágot szeretné a 2021-as Demjén-turnéra átültetni, amelynek Indulj, új csodákat látni… a címe.


Online jegyvásárlás: https://gag.jegy.hu/program/demjen-75-szuletesnapi-nagykoncert-120488/727075


Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényen történő részvétel feltételeit a hatályos kormányrendelet szabályozza. Kérjük, fokozottan figyeljenek az aktuálisan érvényes előírások betartására! Vigyázzunk egymásra!

Demjén 75 - Születésnapi nagykoncert
Kategória: Koncert
Eladható jegyek tipusa: Ülő és álló helyek is
Dátum: 2021.12.21. 
Esemény kezdése: 19:30
Esemény várható befejezése: 23:00
Helyszín: Főnix Aréna


JEGYVÁSÁRLÁS

TOVÁBBI PROGRAMOK